Slipp barna fri i sosiale medier

kenta

Jeg mener alt for mange foreldre er for forsiktige når det kommer til å eksponere egne barn, dette kan på sikt være skadelig for ditt eget barn dersom du holder barnet ditt utenfor den virkelige verden. Du vil gjøre barnet ditt en tjeneste ved å slippe de løs i sosiale medier, det vil gi dem en mye enklere hverdag den dagen de blir målt på likes i skolegården. Det sier seg selv at et barn med 15.000 følgere på instagram ikke blir mobbet i skolegården..

Vi lever i en verden der bloggere tar mer og mer over for nettavisene, en verden der sosiale medier er stedet man finner sine venner og en verden der et like er tusen ganger mer verdt enn en klem. Det er her vennskap dannes, det er her vennskap opprettholdes og det er her du får din sosiale status. Det sies at like barn leker best og det kunne ikke vært sagt bedre, det sier seg selv at barn med mange følgere ikke ønsker å omgås barn med få følgere. Alt handler om å gi barnet ditt en enklere start på livet..

kent

Ta for eksempel Marcus & Martinus, de er et godt eksempel på unge barn som har blitt eksponert og som gjør suksess den dag i dag. Det er ingen som kan si at dette brødreparet har lidd av deres eksponering i ung alder, det samme gjelder unge artister og skuespillere som man til stadighet kan se i talent programmer eller i reklamefilmer på tv. Nå som bloggverden og sosiale medier blir viktigere og viktigere i samfunnet er det viktig at vi tørr å slippe barna ut i den verden de faktisk må vende seg til på et eller annet tidspunk uansett.

Jeg skjønner at folk kan være skeptiske til dette men vi lever i en verden der foreldre daglig deler bilder av sine egne barn, dette gjør de i jakten på flotte kommentarer og likes fra venner og familie på sosiale medier. Alle leter vi etter en bekreftelse fra andre så hvorfor ikke la dem eksponere seg selv, slik at de i tidlig alder kan lære seg hvordan det fungerer i det virkelige liv. Man lærer barna om folkeskikk, man lærer barna om betydningen av penger og derfor er det viktig at de også læres opp i bruken av sosiale medier.

Det er klart at sosiale medier har sine ulemper også, som for eksempel personvern og sikkerhet mot uærlige internett brukere. Slik er det dessverre også i det daglige liv, du sender ikke barnet ditt på butikken med 500 kroner uten å fortelle dem om farene som kan oppstå og du sender ikke ditt barn ut i gatene uten å fortelle dem om farene ved varebiler og menn som lokker med godteri. Alt handler om å informere barna om farene, det må også gjøres i sammenheng med sosiale medier.

Så la barna eksponere seg selv, la barna kjenne på gledene ved likes og slipp barna fri i sosiale medier.

under

One thought on “Slipp barna fri i sosiale medier

  1. “slippe de løs i sosiale medier” vet jeg ikke om er helt veien å gå. Sosiale medier er ikke til å unngå. Men like viktig er det å lære de at verdiene ligger ikke i antall likes. Aldri før har vi hatt så mange unge som sliter psykisk. Ikke helt ukjent er dette med god hjelp av jakten på å være best på alle arenaer, se best ut og ha flest likes. Her har samfunnet en stor utfordring. Man ser flere og flere skoler og idrettsmiljø må igangsette tiltak i opplæring siden det svikter i dette på hjemmebane. Med dette mener jeg ikke forby, men oppdra i riktig bruk og forklare at handlinger gjenspeiler holdninger. At livet handler ikke om likes

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s