Tilvenningen

ke.jpg

Det å få egne barn og lære seg til å leve et liv med dem er en ting, det å få bonusbarn og lære seg å leve med dem er en helt annen ting. Mye skyldes nok min uvitenhet rundt dette med barn men man må også tilpasse seg deres vaner og adferd. Jeg vil lyve om jeg sier til dere at jeg ikke syntes dette var vanskelig i starten, jeg vil lyve om jeg sier at det gikk helt smertefritt og jeg vil lyve om jeg sier at jeg ikke tenkte på om dette var noe for meg i denne prosessen. Det var spesielt en ting jeg slet veldig med å tilvenne meg, noe jeg for så vidt gjør den dag i dag også..

Jeg vil kalle meg selv en relativt egoistisk person, jeg er nok ikke så lett og leve med som de fleste tror og jeg vet akkurat hvordan jeg vil ha ting. Gjennom hele livet har jeg kunnet tenke kun på meg selv og mine gjøremål, nå var hverdagen derimot en helt annen enn hva den tidligere hadde vært. Jeg kunne ikke lenger sette mine interesser først, alt var blitt så rutinemessig og det gikk ikke et minutt der jeg fikk tid for meg selv lenger. Barna trenger oppmerksomhet, de trenger å føle trygghet og det er min oppgave å være med på å gi dem dette.

De er rundt deg til enhver tid og uansett hva du driver med, er jeg i dusjen så kommer de på badet, spiser jeg så er de der og skal jeg på toalettet så er de jammen meg der også. For meg var dette uvant og jeg kjente det tæret på kroppen en periode, så tenkte jeg på meg selv som barn og skjønte fort at det er slik barna er. En annen ting jeg ikke var så vant til var all nakenheten og kroppsluktene i boligen, det var promping og nakenhet overalt hvor jeg beveget meg i huset. Jeg syntes det var fryktelig vanskelig å vite hvordan jeg skulle forholde meg til dette og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre eller hvor jeg skulle se.

For det er noe annet når det ikke er dine egne barn syntes jeg, jeg føler ikke meg komfortabel  med å være naken rundt hennes barn og jeg føler meg ikke komfortabel med dem nakne rundt meg heller. Dette er derimot den nye hverdagen, det er dette jeg har traktet etter og nå er det virkelig min plikt å vise alle at jeg takler dette. Sakte men sikkert ble jeg mer og mer trygg på meg selv og situasjonen men da startet et nytt problem for min del, nemlig testingen fra barna..

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s