Jeg har mislyktes som ste far..

tøffen.jpg

Jeg har selv vokst opp med ste foreldre da jeg var yngre, dette har ført til at jeg hadde en viss formening om hvordan en ste forelder skal opptre og ikke minst hvordan man ikke skal opptre. For i en rolle som ste forelder er det veldig viktig at man ikke tror man skal ta over noens rolle, samtidig er det viktig å ikke behandle barna på en annen måte fordi de ikke er dine egne barn. Jeg hadde en klar plan, jeg hadde en klar tanke og det eneste problemet er at jeg mislyktes totalt i mitt forsøk på å være den perfekte ste far.

For meg var det veldig viktig å ta en rolle som gjorde at jeg ble veldig godt likt, dette medførte at jeg til slutt ble et levende klatrestativ som sa ja til alt barna ønsket å gjøre. For meg spilte det ingen rolle om det var rett eller galt det jeg ga dem lov til, for meg handlet alt kun om å bli godt likt av barna. Jeg så på dette som en unik mulighet til å skaffe meg et fortrinn ovenfor kommende ste foreldre på motsatt side, jeg husket selv hvordan jeg oppfattet de forskjellige ste foreldrene jeg hadde.

kentaa.jpg

For som barn favoriserte jeg mine ste foreldre ut i fra hvordan jeg oppfattet dem, det var et elsk og hat forhold der den ene ble elsket og den andre ble hatet. Ikke fordi at den ene av dem gjorde så mye annerledes, det var heller det at jeg følte et behov for å markere meg ovenfor de som forsøkte å komme å ta min mamma eller pappa fra meg. Derfor var jeg veldig opptatt av at barna skulle like meg best, de skulle syntes jeg var morsomt og de skulle like meg best den dagen jeg fikk en konkurrent..

Det var der jeg hadde mislyktes som ste far for barna, jeg så ikke på barnas beste i det hele tatt for det eneste jeg brydde meg om var min egen status. Jeg var ikke ute etter å ta en rolle som pappa for barna, jeg var kun ute etter å bli den ste forelderen som var best likt av barna. Heldigvis gikk det opp et lys for meg etter hvert, jeg skjønte at jeg måtte sette grenser og at jeg heller fikk bli den strenge ste forelderen. Det spilte ingen rolle lenger om jeg ble best likt eller ikke, det viktigste var å gjøre det riktige ovenfor barna.

Den dagen faren til barna fikk seg kjæreste og min «konkurrent» ble introdusert for barna var ikke disse tankene her i det hele tatt, nå var mitt tankesett rettet mot det å få til et best mulig samarbeid rundt barna. For det er en påkjenning med skilte foreldre, det er noe jeg har god erfaring med og kjenner veldig godt til. Derfor er det ekstremt viktig å få til et godt samarbeid med den andre parten slik at barna ikke blir berørt av enkelte konflikter, så da var det godt jeg hadde lagt fra meg disse egoistiske tankene og bestemt meg for å gjøre det beste for barna.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s