Den tøffe oppveksten

hjerter

Selv om de fleste barn vokser opp med sin mor og far er det ikke alle som gjør dette, noen vokser opp med skilte foreldre, noen vokser opp i fosterhjem og noen vokser opp med kun en av sine foreldre. Jeg derimot jeg vokste opp med begge mine foreldre da jeg var barn, allikevel er det sånn at jeg ikke møtte min egen far før nå nylig. Det ble et spesielt møte og et møte jeg aldri kommer til å glemme, for første gang kunne jeg se likhetene med min ekte far og det satte virkelig følelsene mine i spill.

For du leste helt riktig da jeg skrev at jeg vokste opp med min mamma og pappa som barn, det var bare det at min pappa alltid var full. Jeg husker han som rød i ansiktet, snøvlete i praten og ikke minst med et temperament som få kan måle seg med. Han var sint på min mor, han var sint på oss barna og til tider var han også sint på damen som meldte været på tv. Fra morgen til kveld satt han i akkurat samme posisjon i sofakroken med en kald øl i den ene hånden og fjernkontrollen i den andre.

bro.jpg

Jeg kunne ofte våkne på kveldene av hans hyl og skrik, jeg husker ennå den dagen da jeg hørte han slenge knyttneven i bordet og rope «Din jævla hore» til min mor. Jeg var livredd der jeg lå under dynen og håpet at det hele var et mareritt, jeg håpet at jeg en dag kunne våkne opp til en far som faktisk brydde seg om oss barna. For alt som betydde noe for han på denne tiden var alkoholen, han brydde seg ikke da jeg hadde min første dag på skolen, han brydde seg ikke da jeg scoret mitt første mål på fotball laget og han brydde seg ikke da jeg kom inn på drømmestudiene mine i Oslo.

Det var slik jeg lærte meg å kjenne pappa, en alkoholisert far med et temperament som hele nabolaget fryktet. Han skjelte ofte ut naboene og foreldrene til de andre i klassen, jeg ble ofte stående flau ved siden av han med et håp om at han bare kunne stoppe opp. Da jeg ble litt større skal jeg ærlig innrømme at jeg håpet min mor gikk i fra han, han var ikke noe snill med henne og vi barna var stort sett vitne til hans sinne utbrudd. Mine drømmer om at dette en dag skulle endre seg skulle allikevel komme for en dag, for etter flere år uten kontakt dukket han opp edru i min søsters bryllup.

bær.jpg

For første gang her i livet følte jeg at jeg møtte min ekte far, selv om vi hadde gruet oss litt til denne dagen og til å se hvilken tilstand han kom i overbeviste han oss alle. Jeg kunne kjenne tårene trillet ned mitt kinn da han førte min søster opp kirkegulvet, for første gang kunne jeg se det gode menneske i min egen far. De snille øynene, det litt flaue blikket og med et veldig uskyldig smil kom han gående helt edru. Jeg kunne for første gang se likhetene mellom meg og min egen far, for første gang følte jeg at dette var min pappa en pappa jeg hadde ønsket å elske hele livet.

Jeg elsker virkelig min far, han har virkelig tatt grep i livet og han har virkelig visst oss alle at han har kjempet for å vinne igjen tilliten og familien sin. Selv om mamma lever et lykkelig liv med en ny kjæreste er pappa likevel tilbake i våre barns liv. Ja vi er voksne nå men en ting er sikkert, det er aldri for sent å ta grep her i livet og det er aldri for sent å tilgi dem som forsøker å rette opp sine feil. De siste årene har jeg hatt god kontakt med min far, vi har vært på turer sammen og vi har sett fotball sammen.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått lov til å skrive et gjesteinnlegg på denne bloggen, det gir meg muligheten til å fortelle alle der ute at alt er mulig. Enten om du sitter der med dårlig samvittighet eller du sitter der som en som føler seg sviktet så er det aldri for sent å gjøre noe med dette.

Hilsen en stolt sønn!

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s