Den mørke hemmeligheten!

dark.jpg

Som barn vokste jeg opp i et idyllisk hus på landet, vi var den lille idylliske familien som bodde rett ved fossen i bygda. Det var veldig små forhold i bygda, alle visste hvem alle var og man kunne ikke gjøre noe uten at en eller annen nabo hadde fått det med seg. Pappa som var sjefen på den største fabrikken i bygda var en respektert mann, alle visste hvem han var og han var som en talsmann for alle i bygda. Han var mannen alle stolte på, han var mannen alle så opp til men for oss som levde med han var sannheten en helt annen..

Jeg kan ikke ha vært eldre enn 4 år da jeg ble vitne til familiens store hemmelighet, jeg hadde som alltid gått i seng rett etter barne-tv men denne dagen ble jeg vekket av et voldsomt brak inne i stuen. Jeg spratt opp av sengen som alle andre nysgjerrige barn, jeg listet meg sakte men sikkert ut av rommet og bort til gelenderet som var midt i rommet. Fra gelenderet kunne jeg se skyggene fra personen som befant seg nede i stuen, jeg kunne se mamma og pappa stod ved siden av hverandre allikevel var det lydene som gjorde meg mest oppmerksom denne kvelden..

teddyb.jpg

Hold kjeft din jævla hore runget som om det var ekko i huset, jeg ble stående skjelvene å kikke imellom gelenderet. Krangelen fortsatte i noen minutter før det hele eskalerte, jeg kan den dag i dag huske ordene og lyden som om det var i går. «Du skal faen meg ikke få ødelegge mitt navn og rykte» deretter smalt det, det var som om en stol ble kastet i gulvet etterfulgt av et manisk kvinne hyl. Pappa hadde slått til mamma og jeg hadde vært vitne til det hele, mens mamma lå nede på gulvet å hulket kom min far med tunge skritt mot trappen opp..

Jeg tenkte først og fremst hva i huleste skal jeg gjøre nå, jeg ble nok som barn flest når de skjønner de har gjort noe galt. Jeg ble stående med blikket ned i bakken mens jeg hørte pappa komme mot meg, jeg var livredd for hva han skulle si og gjøre mot meg. Han snakket behersket og med den snille stemmen jeg kjente igjen, «står du her du da gutten min, du er nødt til å gå å legge deg du nå» sa han før han fulgte meg inn på rommet. Jeg var livredd og helt stiv i kroppen, han latet som om ingen ting hadde skjedd der han bredde over meg å sa god natt for siste gang denne kvelden..

kid.jpg

Jeg ble liggende våken hele denne natten, jeg klarte ikke å finne roen og jeg var rett og slett skrekkslagen der jeg lå. Dette var første gang jeg opplevde at pappa slo mamma, det ble dessverre ikke den siste gangen jeg skulle bli vitne til dette. Det skjedde oftere og oftere og jeg ble stadig mer og mer vant til det, mamma fortalte meg at jeg ikke måtte si dette til noen og at pappa hadde mye å tenke på om dagen slik at han måtte få utløp for dette. Sannheten derimot var en helt annen enn det mor fortalte meg, det visste seg nemlig at pappa hadde vært utro og hans rykte i bygda stod på spill.

Vi måtte alle sammen tie om dette, mor som sminket vekk blåmerkene sine hver dag var veldig opptatt av at dette ikke måtte komme ut. For i bygda var pappa fremdeles den mannen folk så opp til, han var den mannen alle i bygda følte de kjente og han var den mannen i bygda som alle betrodde seg til om det var noe. Egentlig var han stikk motsatt av dette, han var en psykopat som holdt hele bygda for narr. Vi ble sett på som en idyllisk familie med få problemer i livet, utad var vi nok det folk så opp til som en drømmefamilie men det var så langt unna sannheten som det kunne være.

Jeg har aldri klart å tilgi han for dette, jeg har ikke hatt kontakt med han siden jeg var 18 år og jeg kommer aldri igjen til å ha det heller. Han har ødelagt tre liv på kort tid, jeg og min bror som til stadighet har havnet opp i vanskelige situasjoner som følge av hans handlinger og min mor som den dag i dag bor på lukket avdeling som følge av alle de vonde opplevelsene. Det har vært mange tunge stunder i livet men endelig har jeg klart å være åpen om dette, støtten jeg har møtt har også vært helt fantastisk.

heart

Jeg har den siste tiden delt mange triste historien fra menneskers liv, selv om dette ikke er relatert til det å være ste pappa er det allikevel temaer som kan skje i alle familier. Jeg syntes det er veldig viktig å kunne bidra med å dele og jeg er veldig glad for at jeg kan gjøre dette. Menneskene jeg møter under disse intervjuene er sårbare men de viser en enorm vilje og styrke som jeg respekterer på det høyeste.

Tusen takk for at jeg får lov til å dele din historie, så håper jeg at dette kan bidra til at flere tørr å si ifra om de opplever dette i sin familie.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s