Fra alt til ingenting

kont

Jeg hadde oppfylt nesten alle drømmene jeg hadde i livet, det eneste som gjenstod på listen nå var å få barn. Jeg hadde en kjæreste og vi var begge enige om at det kunne være lurt og vente noen år til, sett bort i fra det levde jeg et liv på en rosa sky der alt gikk i min retning. Jeg hadde hele barndommen fått høre at livet ikke var noen dans på roser men helt ærlig så var det akkurat slik det føltes akkurat nå, jeg var ustoppelig på min ferd mot det perfekte liv og det var i realiteten ingen ting som kunne stoppe meg. Det var før jeg oppdaget angsten..

For fra den dagen jeg fikk mitt første angst anfall skulle alt bli snudd på hodet, fra å nettopp ha kjøpt drømmeboligen og ny bil til det å sitte hjemme full av angst uten en eneste krone til å bevilge lånene med. Hele livet hadde jeg hatt fordommer mot disse såkalte naverene, de som stjal fra samfunnet og levde late liv med øl og grilling i byens parker på dagtid. Dette gjorde at jeg i lang tid nektet og oppsøke nav for å få hjelp, jeg som var suksessfull og buisnessmann skulle hvert fall klare meg på egenhånd. Jeg så på det som direkte flaut å måtte søke hjelp hos nav, nav har på en måte et rykte på seg for å hjelpe de svake og late her i samfunnet og jeg skulle ikke være en av dem.

blomm.jpg

Ettersom lån forfalt og regningskontoen var like tom måtte jeg til slutt ta steget for å søke hjelp, jeg husker jeg kledde meg opp i arbeidsantrekket mitt som var dress, slips og en liten pc veske som hang slengende ned på høyresiden av kroppen. Jeg var opptatt av å fremstå perfekt til og med når jeg var på det svakeste, ingen skulle tro at den suksessfulle Kent Solheim slet med å få endene til å møtes som følge av angst og depresjoner. Det var viktig for meg og fremstå som suksessrik og vellykket mens innerst inne følte jeg meg som verdens minste mann der jeg inntok lokalene til nav på Tøyen i Oslo.

Jeg var full av angst og jeg kjente svetten rant nedover rygger da jeg nærmet meg skranke, aldri før har jeg hatt et bedre eksempel på dette med skall og hvordan man faktisk har det. For de andre fremmøtte så fremstod jeg nok som om jeg skulle i et styremøte med ledelsen på kontoret, sannheten var at jeg hadde akkurat like store problemer i livet som de andre fremmøtte der. Mitt falske skall fikk meg til å føle meg mer verdt enn de andre som var der, noe jeg absolutt ikke var for i en slik situasjon var det de som visste mest styrke da de kom som seg selv og ikke skjemmes over problemene de hadde.

blomma

Jeg fikk etter mye om og men endelig den hjelpen jeg trengte, poenget var bare at min stolthet hadde latt dette gå alt for langt. Jeg ble til slutt tvunget til å måtte selge leiligheten i Oslo, jeg ble tvunget til å flytte hjem igjen til Vestfold og jeg ble tvunget til å kvitte meg med bilen jeg nylig hadde kjøpt. Alt dette kun fordi jeg ikke ønsket å være som en av dem, en av dem jeg alltid vil være uansett nemlig mennesket. Alle de tingene som gjorde meg lykkelig var nå mistet, allikevel følte jeg en viss lettelse over at jeg endelig hadde turt å stå frem som den jeg egentlig var.

Et bilde kan si mer enn tusen ord sies det og jeg har selv erfart at dette stemmer, man skal ikke stole på eller dømme ut ifra førsteinntrykk eller hvordan man ser ut. Vi er alle sammen mennesker!

under

One thought on “Fra alt til ingenting

  1. Det stemmer ikke med det jeg ser, sa legen. Fordi jeg har lebestift og kommer med nyvasket hår, svarte jeg.
    Og sånn var det.
    Men jeg fikk hjelp til slutt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s