Slik ble jeg en luksus naver!

kent00

Jeg levde et hektisk liv i storbyens kjas og mas og jeg hadde faste rutiner på alt som hendte i livet mitt. Jeg stod opp på samme tidspunkt hver eneste dag, jeg satt i morgenmøte på samme tidspunkt hver eneste dag og jeg leverte budsjettene mine på samme tidspunkt hver eneste dag. Livet mitt var bygget rundt rutiner, alt fra når jeg stod opp til når jeg gikk på toalettet var alt nøye planlagt. Jeg var ung og fremadstormende i et stort internasjonalt selskap, jeg hadde store ambisjoner for meg selv og jeg merket at lønningsposen økte i takt med mitt ambisjonsnivå. Så en dag skjedde det utenkelige, det som skulle snu opp ned på hele mitt liv.

For i jakten på det perfekte liv med god jobb, familie og egen bolig hadde jeg glemt det viktigste her i livet, jeg hadde druknet meg selv i rutiner og ambisjoner og nå lå jeg nede med brukket rygg og med hode så vidt over overflaten. Jeg hadde møtt veggen og jeg stod ovenfor den tøffeste kampen i mitt liv, en kamp som til syvende og sist holdt på å ta livet av meg. Jeg hadde møtt mange tøffe utfordringer i arbeidslivet men disse visste jeg hvordan jeg kunne løse, denne gangen stod jeg ovenfor en utfordring jeg ikke ante hvordan jeg kunne løse eller håndtere. For første gang i livet følte jeg på usikkerheten, jeg hadde rett og slett ingen formening om hvordan jeg skulle løse dette.

blo.jpg

For hvordan takler man frykten for det ukjente, hvordan håndterer man en situasjon man ikke klarer og håndtere og hvordan tar man tilbake det livet man ønsker å leve når alt føles ut som en umulighet. De beste tipsene jeg fikk var det å komme seg ut, det å ikke tenke så mye og det å ta meg sammen, jeg skal fortelle dere en ting jeg alle dere som tror dere har løsningen på våre problemer. Det er ikke sånn at vi ikke forsøker å komme oss ut, det er ikke sånn at vi forsøker å ikke tenke så mye og det er definitivt ikke sånn at vi ikke har forsøkt å ta oss sammen, dette er det første jeg forsøkte på da jeg ble rammet men hva når disse tingene ikke fungerer?

Når kroppen din nekter å spille på lag, når tankene dine tvinger deg til å holde senger og når de onde kreftene har ødelagt alt du har av livsglede. Hadde det bare vært så enkelt at vi bare kunne tatt oss en tur ut, tenkt litt mindre eller tatt oss sammen så hadde aldri usynlige sykdommer vært et problem i samfunnet. Sannheten derimot er at usynlige sykdommer er en av de raskest økende sykdomstilfellene her i landet, det er flere og flere som sliter med dette og kanskje kan det ha noe med det perfekte livet vi streber etter å leve, kanskje har vi det for godt i Norge og kanskje er det ikke lenger like lett og leve opp til folks forventninger til deg når det gjelder skole, jobb eller i livet generelt.

kont.jpg

Hele livet hadde jeg jaktet på det perfekte, det som fra utsiden ville se ut som det perfekte og det som ville gi meg en følelse av å ha lykkes her i livet. For første gang i livet følte jeg nå på følelsen av hvor lite disse materielle tingene betydde, for det finnes ikke en bil her i verden, det finnes ikke et hus her i verden og det finnes ikke nok penger her i verden som kan dekke over den følelsen jeg nå satt med. Følelsen av redsel, følelsen av uvitenhet og følelsen av å ikke fungere i samfunnet er den verste følelsen jeg noen sinne har sittet inne med. Det var da det slo meg at lykken ikke handlet om fin bil, flott hus og mye penger, lykken handlet om så utrolig mye mer enn det.

For hva betydde bilen som stod i garasjen ute når jeg ikke engang våget å bevege meg ut til garasjen, hva betydde det å eie drømmeleiligheten når det eneste rommet man benyttet i leiligheten var soverommet og hva betydde det egentlig hva folk tenkte om meg og mitt liv når sannheten var at jeg ikke lenger levde et liv. Jeg var fastlåst på eget soverom med mørke skygger hengene over min skulder, jeg turte ikke å bevege meg utenfor døren for da ville skyggene legge meg i bakken og jeg turte definitivt ikke å utføre noen av mine drømmer i livet da hele mitt liv stod på stedet hvil inne på et soverom på Grunerløkka.

hav.jpg

For første gang i livet var fokuset flyttet vekk fra ambisjoner og det perfekte liv, for første gang i livet tenkte jeg på de små tingene her i livet som tidligere bare var en selvfølge. Jeg tenkte for første gang på de nære rundt meg som tidligere bare hadde vært en selvfølge at var der, jeg tenkte på de små turene i parken med hunden som tidligere bare hadde vært en selvfølge og jeg tenkte på det å kunne sitte samlet med familien en fredagskveld fremfor å sitte på gaterestauranter og drikke champagne. Jeg hadde virkelig fått meg en vekker her i livet, en vekker som fikk meg til å tenke på hva som faktisk betydde noe.

Har du ofte lurt på hvordan du kan leve et liv i luksus som naver? Det å kunne nyte late dager på sofaen, dra på shopping med venner når det måtte passe deg og ikke minst kunne reise på sydenturer uansett når det måtte passe deg? Vel, her har du svaret på nettopp det!

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s