#Jævla naver

jævla naver.jpg

Jeg hadde kjempet meg opp fra den mørkeste kjeller, jeg hadde kjempet meg ut av de mørkeste tanker og jeg hadde kjempet meg tilbake til det normale livet. Jeg var igjen klar for å ta fatt på livet og de dagligdagse gjøremålene som i lang tid bare hadde vært en drøm for meg. Jeg måtte glemme den vonde tiden, jeg måtte se fremover og ikke minst måtte jeg igjen møte gamle venner, kolleger og familiemedlemmer jeg ikke hadde truffet på lange tider. Jeg visste det kom til å bli vanskelig men det var spesielt en ting som gjorde det vanskeligere å komme tilbake til livet.

«Herregud, man skulle ikke tro du har slitt» var setningene jeg møtte uansett hvor jeg var eller hvem jeg møtte. Det gjorde meg fly forbannet for var det virkelig sånn at jeg skulle møte disse fordommene selv etter sykdommen. For hvordan ser en person med en psykisk sykdom ut? Jo, det kan jeg fortelle deg den ser akkurat ut som deg og meg. Vi med psykiske lidelser får ikke arr, vi med psykiske lidelser mister ikke håret og vi med psykiske lidelser blir ikke sittende i rullestol som følge av problemene vi har. Vi ser helt like ut som alle andre i gata, utseende vårt er kun et skall for alle de mørke tankene vi bærer inni oss.

kentttuss

«Herregud, man skulle ikke tro du har slitt» var setningen jeg også møtte dersom jeg visste godt humør i sosiale settinger. Nok en gang følte jeg en trang etter å forsvare meg mot at jeg faktisk hadde vært syk, det var som om jeg måtte forsvare en løgn fremfor å møte støtte for å ha kommet meg på beina igjen. For det er ikke sånn at vi med psykiske lidelser alltid går rundt og er deprimert og ser mørkt på livet, vi kan også ha gode stunder hvor vi kan le og smile men frykten for de dårlige stundene kan være med på å gjøre oss litt reserverte.

Så vi møter ikke bare fordommer når vi er syke, vi møter også fordommer når vi er friske. Som oftest kan det komme fra dine nærmeste som egentlig mener dette godt, det er nok ingen hensikt for folk å trykke folk mer ned enn de allerede er. Det er nok uvitenheten som styrer fordommene og jeg ønsker nå å gjøre noe med dette, jeg ønsker at folk kal få mer kunnskap om psykiske lidelser, jeg ønsker å fjerne tabuene og jeg ønsker selvfølgelig å fjerne fordommene.

Ved kampanjen «#Jævla naver» kan du være med på å fjerne fordommene, det eneste du trenger å gjøre er å ta et bilde av deg selv skriften «#Jævla naver» på et ark. Deretter tagger du 3 venner du mener er villig til å gjøre dette, ved å gjøre dette viser du din støtte i arbeide mot å oppnå mer informasjon rundt temaet, du fjerner tabuene og du er med på å fjerne fordommene.

#Jævla naver

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s