Slagene fra oldemor..

ken.jpg

Jeg husker så alt for godt at kjeppen hennes treffer min rygg og det var ikke noe vennlig klask på veien, slagene var harde og de var ment for å gjøre vondt. Min oldemor likte aldri meg, hun sa vonde ting til meg og hun var på ingen måte slik en oldemor bør være. Jeg husker så godt den dagen hun døde, hele familien kjente på en enorm sorg etter tapet av min oldemor. Jeg var derimot ganske lettet over at hun endelig var borte, endelig var forskjellsbehandlingen, de vonde ordene og slagene historie. I hvert fall trodde jeg det..

Jeg har aldri fortalt denne historien til noen av de jeg kjenner, jeg har rett og slett ikke orket å fortelle dette da jeg har vært redd for konsekvensene dette ville få. Min oldemor så ut som verdens snilleste dame men hun var alt annet enn dette, med utallige slag og ondskapsfulle kommentarer ødela hun mye av min barndom. Jeg har vært redd, jeg har vært sint og jeg har vært på nippet til å selv sprekke. Jeg var så ung på denne tiden, så å velge å kjempe mot henne ville vært en umulig oppgave.

kent.jpg

Jeg var en stor beundrer av min oldefar, han satt alltid ute på gårdsplassen med pipen i hånden. I den samme campingstolen, i den samme posisjonen og med det samme og gode humøret ønsket han meg alltid velkommen. Jeg var mye hos oldemor og oldefar i barndommen, jeg husker veldig godt de gode minnene derfra men aller mest husker jeg de vonde minnene. For selv om oldefar var verdens beste mann var min oldemor det stikk motsatte, hun hadde aldri et godt ord å si om meg og hun var kjapt ute med å klaske til meg både med stokken og med lanken så for sjansen bød seg.

Det var omtrent på samme tid som jeg flyttet til pappa og at oldefar døde at dette eskalerte, ordene hun sa til meg ble vondere og vondere, hatet mot meg ble sterkere og sterkere og til og med de rundt meg la merke til hvordan hun holdt på mot meg. Jeg husker så godt vi alle var samlet på vafler hos min oldemor, det var meg og alle de andre oldebarna med familier. Jeg følte meg ikke helt pigg denne dagen så jeg valgte å stå over vaffel spisingen til å begynne med, mens de andre trykket gapet fullt av vafler og brus satt jeg litt tilbakeholden igjen.

kenta.jpg

Etter hvert som fatet tømtes og vaffellukten presset seg på, klarte jeg til slutt ikke å motstå presset. Jeg strak meg mot vaffelbrettet for å ta et lite hjerte, da skjedde det som fikk hele familien til å reagere og ta grep. For i det jeg tok tak i vaffel hjerte fikk jeg et hardt slag over hånden, det var ikke et vanlig klapp over hånden heller. Nei dette var et slag med kraft, et slag som gjorde at jeg mistet vaffelen og et slag som fikk meg til å miste følelsen i hånden. Heldigvis reagerte flere av de fremmøtte familiemedlemmene, de dro meg ut av huset til oldemor og dette skulle bli siste gang jeg så min oldemor i livet.

Hun levde riktignok i mange, mange år til men jeg besøkte henne aldri igjen. Tidligere hadde hun slått meg når ingen andre var til stede men denne gangen hadde hun virkelig slått meg foran sjokkerte familie medlemmer. Denne gang var det riktignok bare over lanken men det var nok til at folk reagerte, slagene i ansiktet og på ryggen var det ingen som hadde sett og jeg turte heller aldri å fortelle noen om disse. Jeg var redd for konsekvensene dette ville få dermed turte jeg ikke si ifra, jeg var redd ingen ville tro på meg. Derfor valgte jeg heller å holde dette for meg selv, alle de stygge kommentarene og vonde slagene.

Dette er første gang jeg velger og fortelle alle om min historie med oldemor, hun har nå vært død i mange år og aldri har jeg kjent på verken savn eller sorg etter henne. Hun var ond, hun var slem og hun var alt annet enn hva jeg ønsket meg i en trygg og god oldemor.

under

5 thoughts on “Slagene fra oldemor..

  1. Nei dette gjorde vondt langt inni hjerterota 😦 Et barn skal kunne føle seg trygg, spesielt hos familie. Det kan høres litt ut som det har eskalert etter hun mistet sin mann, din oldefar, men det er ingen unnskyldning. Trist at du måtte gjennom dette, men godt voksne tok tak når de så hva som skjedde. Sender en klem ❤

    Like

  2. Veldig trist, kan selv huske forskjellsbehandlingen. Jeg var nok en av ynglingene, så har bare gode historier med Oldemor😊 veldig trist at dette er tilfellet, husker godt at vi lånte stokken til oldefar, når det var din tur til å låne, satte oldemor foten ned, da var det slutt på å låne den. Klem fra kusina

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s