Helt alene i hele verden..

alene.jpg

Jeg trodde virkelig at jeg hadde verdens beste venner, venner jeg kunne prate med om alt og venner som støttet meg I tykt og tynt. I en årrekke hang vi sammen som erteris, vi så på fotballkamper sammen og vi dro på ferier sammen. Alt var fryd og gammen frem til den dagen jeg ble rammet av angst, for tiden som fulgte etter dette skulle rive oss fra hverandre. Det var hardt og brutalt, det var sørgelig og trist men dette skulle føre til at vi aldri fikk det forholdet vi en gang hadde igjen. Kun på grunn av angsten?

Dette viser hvor mye angst og depresjoner kan ødelegge for folk, for meg ble dette starten på en lang periode i ensomhet. Det var ikke på grunn av at de hadde fordommer mot angst, det var ikke fordi de ikke ville være venn med et svakt menneske som bare snakket om problemene sine, det var rett og slett min mangel på å klare å opprettholde kontakten da jeg kjempet mitt livs kamp kun for å overleve. Perioden som fulgte fikk oss til å skli lenger og lener fra hverandre og til slutt var det ikke lenger kontakt.

hele.jpg

Som om ikke angsten hadde gjort nok skade på meg som person og livet rundt meg fra før, skulle den nå også sørge for å ta fra meg vennene mine og etterlate meg som en ensom ulv bak husets fire vegger. For jeg kom meg til slutt til et punkt der jeg lærte meg og leve med angsten, for helt frisk fra angsten blir jeg nok aldri men jeg kan leve et liv der angsten ikke klarer å sette meg ut av spill. Årene som hadde gått hadde isolert meg fra omverdenen og mens mine venner levde livet videre lå jeg i dvale på mitt soverom.

Det hadde gått lang tid siden vi sist så hverandre, et par av gutta hadde fått seg kjæreste og familie og resten av gutta hadde flyttet hjem igjen til hjembyen vår. Lille meg var helt alene i store Oslo, min nærmeste samtalepartner var angsten og jeg levde et liv som ensom i Norges største by. Det krydde av mennesker overalt hvor jeg var men det nærmeste jeg kom en samtalepartner var naboen som sa hei når vi passerte hverandre i oppgangen. Alt jeg hadde bygget opp i livet var borte, jeg måtte starte helt på nytt.

i.jpg

Det skulle gå noen år før jeg var klar for dette, jeg måtte starte helt på nytt og jeg trengte å bygge opp selvtillit før jeg tok fatt på oppgaven. Det hele endte med at jeg valgte å flytte vekk fra Oslo, jeg skaffet meg en leilighet i Larvik og derfra startet mitt prosjekt med å skaffe seg venner igjen. Det ble mange timer foran PlayStation, det ble mange timer med serier på sengekanter og det ble mange tårer og tunge stunder der jeg levde et liv helt for meg selv.

Jeg tenkte ofte at dersom jeg dør nå, så er det kun familien min som kommer i begravelsen. Jeg hadde lagt fra meg en stor drøm om å etter hvert gifte meg, for hvem skulle i så fall være min forlover i bryllupet. Jeg ga opp mange av livets drømmer på denne tiden og det skulle gå en stund før jeg igjen bygget opp et nettverk rundt meg selv. Allikevel vil jeg aldri glemme den følelsen jeg hadde da jeg var ensom, følelsen av å ikke kunne snakke med noen om noe og følelsen av å føle at mitt nærmeste forhold var en PlayStation kontroll.

verden.jpg

Jeg snakket ofre med meg selv på denne tiden, jeg var oppriktig redd for at jeg var blitt schizofren men dette var nok min beste medisin mot ensomheten. Det å kunne snakke til en som forstod meg, det å kunne snakke til en som ga meg de svarene jeg ville og der å kunne snakke til en jeg visste brydde seg om meg. At det var meg selv jeg snakket til, ja det fikk være det samme for dette var min redning i hverdagen.

Jeg er sikker på at flere av dere har opplevd det samme og jeg syntes det er viktig å være åpen om temaet ensomhet. For rundt omkring i landet sitter det tusenvis av mennesker som sliter med nettopp dette, folk som den gang de blir gamle nok bekymrer seg for hvem som kan hjelpe dem med handling. Derfor er det så viktig at vi tar vare på de som er rundt deg, kanskje har du en travel jobb, kanskje har du familie og kjenner at timene ikke strekker til. Da er det viktig at du hvert fall tar en telefon.

For et par minutter i telefonen koster deg ingen ting, mens det kan redde dagen til den du prater med!

under

.

2 thoughts on “Helt alene i hele verden..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s