Det er ikke rart at du sliter..

hus.jpg

Nå må dere seriøst slutte med all den klagingen og sutringen deres, kan dere ikke bare forsøke å skjerpe dere og ta dere sammen. Hvis du tror at dine statusoppdateringer skal besvares med stakkars deg, ja da får du virkelig tro om igjen for det er ingen som bryr seg om en lat idiot som deg. Du er et svakt menneske uten kontroll på egne tanker, eneste grunnen til at du klager og sutrer er for å fylle opp oppmerksomhets kontoen din. Du jobber ikke, du bidrar ikke i samfunnet og i tillegg forventer du oppmerksomhet fra gud og værmann.

Det er ikke rart du sliter når du hele dagen ligger under dyna de og ser på serier, du er nødt til å komme deg opp av sengen og ut i frisk luft. Det er på tide å slutte med å late som om du har angst eller depresjoner, du vil komme mye lengre ved å være ærlig å bare innrømme at det går på at du er lat. Det eneste du oppnår med denne sutringen og klagingen er at du trykker deg selv lenger ned i sølen, du graver deg dypere og dypere inn i dine egne løgner og til slutt er det ingen som orker å engasjere seg eller bry seg om deg lenger. Du er nødt til å slutte å spille svak bare for å slippe å jobbe..

uts.jpg

Dersom det er snakk om et cafe besøk er du frisk nok, dersom det er snakk om shopping er du frisk nok men så fort det er snakk om å jobbe og bidra i samfunnet ja da er du ikke frisk nok. Tror du ikke jeg har sett deg smilende på kjøpesenteret, tror du ikke jeg har sett deg sitte på cafeen i sentrum og tror du ikke jeg har sett du sitter våken hele natten og ser på serier? Så ikke kom her med de angst løgnene dine på sosiale medier i ettertid, det er så lett å gjennomskue at du kun er ute etter oppmerksomhet og ikke noe annet enn det..

Fordommer er en stor del av hverdagen for oss med psykiske lidelser, det går ikke en eneste dag uten at vi får høre at vi er svake, late og oppmerksomhetssyke. Jeg må si jeg blir trist over tanken på at det må brukes tid på å forsvare seg mot disse fordommene, for kampen vi kjemper er mer enn tøff nok i seg selv. For hver gang du leser et innlegg på facebook som du anser som «klaging» eller «sutring», har du noen gang tenkt på at dette er et rop om hjelp? For psykisk syke mennesker trenger støtte og de trenger å bli hørt, de gjør dette som et siste forsøk på å få hjelpen de faktisk trenger.

elv.jpg

Som når du tror at folk med psykiske lidelser er late fordi du har sett dem på cafe eller kjøpesenteret, har du noen gang tenkt på at dette kan være en av tiltakene de blir tvunget til å gjennomføre av legen eller psykologen? For sannheten er at slik trening er veldig vanlig innenfor psykriatrien, sliter du med angst eller depresjoner er det ofte visse ting man har utviklet en type frykt for. Ofte handler dette også om ting som skjer utenfor husets fire vegger, dermed kan det som ser ut som et hyggelig cafe besøk være rene marerittet for denne personen. Så vær forsiktig med å uttale deg om ting du ikke har kjennskap til.

For ikke å snakke om at de med psykiske lidelser blir kalt svake og late, har du noen gang tenkt på at denne personens største drøm kan være å fungere i samfunnet. Da jeg var midt i min verste angst periode var min største drøm å komme tilbake i jobb, jeg jobbet hver eneste dag med meg selv for å komme meg tilbake på jobb. Jeg forsøkte også flere ganger å komme meg på jobb men det var sjeldent jeg holdt en hel dag. Jeg stod opp klokken 0400 hver morgen for å gi meg selv 3 timer før jobb til å forberede meg på, det var tøft og det var ikke alltid det hjalp men jeg forsøkte så godt jeg kunne.

Så til alle dere som er med på å bygge oppunder fordommene mot angst og depresjoner, tenk dere om en ekstra gang neste gang før dere lirer av dere en kommentar som kan være med på å ødelegge denne personens dag. For ja vi er svake psykisk, ja vi er mer sårbare for negative meldinger men vi er fremdeles like mye menneske som det du er.

under

2 thoughts on “Det er ikke rart at du sliter..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s