De så på meg og bare..

blikkene.jpg

Jeg hadde en helt fantastisk fredag, jeg dro hjem fra jobben med et smil om munnen men så endret alt seg da jeg kom til dagligvare butikken. For på handling med hele familien kan det bli både høylytt og energisk i mellom butikkhyllene, derfor har jeg ingen problem med å forstå at folk kikker litt rart på oss og snakker om oss i ettertid. Denne gangen var det derimot noe helt annerledes som vekket folks oppmerksomhet, noe helt annet som fikk folk til å prate og noe helt annet som fikk folk til å stå sjokkerte igjen da jeg forlot butikk lokalene.

Det var som om det gikk opp et lys for alle som befant seg i butikken, for min kommentar i kassen fikk alle til å se forvirret rundt seg før de nikket bekreftende til hverandre. Alle slapp det de hadde i hendene og halvfulle handlekurver ble stående på kryss og tvers i butikken, det var som om butikken hadde gjemt en gul bar til flere hundre tusen i hyllene og annonsert over høyttalerne at første mann som fant den ville få hele pengepremien i gave. Det var det selvfølgelig ikke, så hva kan det ha verdt som fanget alle kundenes oppmerksomhet og fikk folk til å gå av skaftet inne på butikken.

julebrus

For midt imellom to kurver med utgått påskegodteri til halv pris lå det som vekket alles oppmerksomhet, midt mellom disse kurvene lå det som fikk alle til å si «Jøss, det var tidlig» og midt mellom disse kurvene lå det som fikk de fleste til å få den skikkelige julestemningen tross at gradestokken viste 15 grader. Som den største selvfølge i hele verden var det naturlig nok årets juleprodukter som var plassert i hyllene, det var pepperkaker, det var julemarsipan og det var julebrus både med og uten sukker. Jeg klarte selvfølgelig ikke å la vær å kjøpe noe av dette, så nok en gang var første pepperkake handlet i september.

Så kanskje ikke rart at folk kikket litt rart på meg der jeg bar ut julevarene i shorts, t-skjorte og sandaler, det at jeg i tillegg ønsket de ansatte i butikken god jul da jeg forlot kassen var nok med på å forsterke inntrykket til de andre handlende.

Hvor tidlig er det greit at juleproduktene kommer i butikkhyllene syntes du?

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s