Du kom så alt for tidlig..

tidlig

Jeg hadde ikke mer enn kommet meg hjem fra jobb da vannet gikk, vi ble stående sjokkerte å bare så på hverandre. Det var ikke dette vi hadde sett for oss på en mandags kveld hele 13 uker før termin, ingen ting var klart for å ta imot et barn da vi satt oss i bilen og hastet inn til sykehuset. Barnerommet var ikke klart, innkjøp av nødvendige ting var ikke helt unnagjort og vi var rett og slett ikke forberedt på dette i det hele tatt. Så bare timer etter jobb sitter vi å våker over en kuvøse på sykehuset, jeg skal si det ting skjer fort her i verden.

Den lille jenta veide bare 850 gram og var liten og skjør, mor er naturlignok både sliten og sjokkert der hun ligger. Hun har gjort en kjempe jobb og jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempe stolt av henne, det var virkelig ikke dette vi hadde sett for oss når vi skulle få vårt første barn sammen. Allikevel kan vi ikke si annet enn at vi er stolte foreldre til ei lita tulle som veier litt mer enn en pakke med smør, vi vet det blir en tøff periode med mange netter og uker på sykehus men det er det verdt for å fostre opp et sunt og friskt barn som ble født alt for tidlig.

bilde.jpg

Hele 10 uker ble vi liggende på sykehuset, så kort fortalt var vi hjemme fra sykehuset 3 uker for den opprinnelige terminen. Det var noen små problemer i starten og vår datter fikk både blodoverføring og antibiotika i en god periode etter fødselen. Selv om vi nå kan se tilbake på en vellykket fødsel og et sunt og friskt barn som har vokst seg til samme størrelse som de andre på hennes alder var allikevel usikkerheten vår største fiende i denne perioden, hele dagen gikk med på å bekymre seg og være redd for at dette pustet var det siste pustet denne lille skapningen tok.

Selv om dette var en veldig skremmende opplevelse for oss foreldre, har vi i ettertid fått bekreftet det vi alltid har trodd at Norge er veldig flinke på dette med fødsler og ikke minst prematur barn. Støtten vi fikk på sykehuset og måten personellet taklet dette på gjorde at vi kunne gå igjennom denne tøffe tiden med litt lettere tanker, for selv om vi bekymret oss og var usikre på om dette skulle gå bra fikk vi alltid støttende tilbakemeldinger av alle rundt oss. Så takk og pris for at vi bor i verdens beste land og at forskere i dette landet har tatt dette så seriøst som de har og at de sitter på så mye kompetanse.

I disse dager hvor jeg selv venter barn er det visse temaer jeg bekymrer meg litt ekstra for, et av disse temaene er nettopp dette med prematur barn. Jeg har selv familiemedlemmer som er kommet veldig tidlig til verden så det har jo gått veldig fint, så derfor er det så viktig at de som har opplevelser med dette forteller om det slik av vi bekymringsfulle kan roe nervene litt. Allikevel er dette ikke noe å spøke med så jeg er veldig opptatte av å informere om dette temaet. Så tusen takk til dere som fortalte deres historie og takk til dere som fikk meg til å senke skuldrene 🙂

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s