De med angst og depresjoner er blitt den moderne narkomanen..

kul

Jeg klarer virkelig ikke å forstå meg på de idiotene som tror av lykkepiller og medisiner skal hjelpe dem ut av angsten, det eneste du oppnår er å gi deg selv falsk glede, du gir deg selv falske forhåpninger og du blir levende et liv som en såkalt «lovlig» narkoman. Du kan seriøst ikke tro at medisiner skal rydde opp og hjelpe deg ut av det kaoset du selv har skapt i ditt hode, er det så vanskelig å forstå at du må ta deg sammen og skjerpe deg for å få et normalt liv igjen? Du kan ikke mene at selv om du sliter med såkalt «angst», så er det riktig at staten skal støtte deg og ditt narkotika forbruk?

Det er utallige mennesker som sliter med narkotika forbruk i dette landet, noen lever på gaten og kjemper en hard kamp hver eneste dag for å få råd til sitt forbruk mens andre ligger hjemme under teppet med en godteri skål og serier på nettbrettet. Personer med såkalt «angst» og «depresjon» er for meg den moderne narkomanen, det er de personene som i tillegg til å være avhengige ikke orker å kjempe kampen på gata. Har du valgt å leve et liv som misbruker skal du faen meg jobbe for det også, ikke skylde på en sykdom som ikke finnes for å klare å leve som en rusavhengig.

bro.jpg

Jeg må si jeg er skuffet over helsevesenet som klarer å levere ut disse medisinene, hva faen skal medisinene hjelpe personer med angst og depresjoner med? Ingenting.. Dersom det i det hele tatt stemmer at de sliter med angst, så er det eneste de må gjøre å ta seg sammen og skjerpe seg. Det hjelper dem ikke at dere forer dem med narkotika, det eneste positive dere oppnår med dette er å tømme gatene for narkomane for det er kun snakk om tid før alle de uteliggerne også sliter med «angst» og «depresjoner». Nei jeg må si jeg er oppgitt og nesten har gitt opp hele samfunnet..

Akkurat slike fordommer møter vi med angst og depresjoner hver eneste dag, vi blir sett på som løgnere, late og nå også som den moderne narkomanen. Sannheten er at veldig mange av oss har det veldig tungt i hverdagen, det er ikke det at vi ikke har forsøkt å ta oss sammen og skjerpe oss som dere sier men det er rett og slett bare ikke mulig å ha en normal hverdag. For mange av oss er medisiner den eneste løsningen på å kunne leve et tilnærmet normalt liv, for det å ha angst er som å bli jaktet av drapsmenn hele dagen, du løper og løper men du finner aldri roen. Heldigvis finnes det noen bomberom der ute som man kan få noen timer hvile og i virkeligheten er disse bomberommene medisinen.

Angst kan ikke forklares for de som ikke har opplevd det og derfor syntes jeg det er veldig trist at de friske ikke vil tro på følelsene vi opplever. Vi blir sett på som en av de svake i samfunnet, vi blir satt i samme bås som tiggere og uteliggere og det er greit for vi er alle mennesker. Men bare fordi du lever et bekymringsfritt liv vil det ikke si at du er en bedre person enn de som sliter med psykiske lidelser. Jeg kjenner jeg er lei av å hele tiden måtte forsvare meg for alt man foretar seg, min største drøm er at angst skal bli en godkjent sykdom i samfunnet. Vi sliter nemlig nok som det er fra før om vi ikke må forsvare oss mot alle fordommene i samfunnet samtidig.

under

7 thoughts on “De med angst og depresjoner er blitt den moderne narkomanen..

 1. For et fantastisk innlegg!!!!

  Jeg skal være helt ærlig, å må si jeg ble kjempe sint å klarte ikke lese mer da jeg start.. Hadde egentlig tenkt å skrive noe helt annet i kommentarfeltet, men siden jeg skriver en del selv å vet det er viktig å lese alt så tvang jeg meg selv tilbake til innlegget. Det er jeg utrolig glad for, for her tar du virkelig opp akkurat det jeg egentlig ville skrevet som kommentar til det du begynner med i innlegget.

  Folk som ikke har slitt med noe selv klarer ikke å se for seg hvordan det er, å lager dessverre sin mening på hva de “tror”, uten å sjekke så mye fakta osv..

  Nei det er viktig at slike ting blir satt fokus på ! Og jeg er veldig glad det finnes hjelp for de som trenger det.

  Takk for et fint innlegg! Hilsen ei som er i behandling for depresjon 🙂

  Like

  • Tusen takk for at du tok deg tid til å lese hele innlegget. Det er som du sier et veldig viktig tema og jeg forsøker å gi dere min oppfatning på en best mulig måte 😊

   Takk igjen å lykke til med behandlingen 😊

   Like

 2. Pingback: De hater meg men jeg elsker det.. | Stepappahjerte

 3. Er dette det innlegget du skal ha fått drapstrusler og «hate» på? Vel, jeg er litt enig i det første avsnittet (sliter selv med angst og depresjon), for jeg har selv gått på cipralex i en periode på 5 mnd for å få hjelp «over kneika». Men jeg mener at disse medisinene er KUN et preparat man tyr til når man har halve kroppen hengende utfor stupet. Det var det jeg brukte dem til. Jeg kommer aldri til å putte i meg sånt igjen, fordi det gjorde meg følelsesløs og kynisk, noe det gjør med veldig mange.. dessverre.. Men jeg er også enig i siste delen, man skal ikke bli dømt for å slite! Men man MÅ samtidig jobbe som et helvete, for å klatre opp den jævla stigen så man kan komme seg opp og ut i verden/samfunnet igjen… Det er et mareritt og KNALLHARD jobbing, men det ER det beste for deg selv(søttsmilefjes). Avslutter kommentaren ved og si at, om dette er det innlegget folk har klikka på, så er det sant som du sier, de MÅ lese alt…

  Like

  • Hei 😊 Ja dette er innlegget som fikk det til å koke over for en del mennesker. Mest sannsynlig fra de som ikke leste alt i teksten. Det er som fu sier hard jobbing må til i bunnen, medisin er med på å hjelpe deg det også men da må man jobbe selv også 😊

   Like

 4. Jeg ser jo meningen med en gang – du skildrer veldig godt de holdningene psykisk syke møter ganske ofte. Men så ser jeg også at dette var jo ikke dine meninger – men slik du oppfatter det hele utenfra. Stå på!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s