Fra dag en er jeg blitt løyet for..

pizap (1).jpg

Da jeg ble født i det glade år 1988 på Tønsberg sykehus visste jeg lite om hva denne verden hadde å by på, jeg visste lite om alt og jeg stolte blindt på at mine foreldre skulle geleide meg igjennom  de første barneår på en god måte. Jeg levde et liv i god tro gjennom hele 90 tallet før jeg skjønte hva de egentlig holdt på med, de hadde ført meg bak lyset, de hadde løyet meg rett opp i ansiktet og det verste av alt var at jeg ikke hadde skjønt dette før. Jeg var rasende, jeg var frustrert og jeg følte de hadde tatt fra meg mange av livets gleder.

For det var ikke så kult da jeg som 18 åring var på stranden med mine venner, vi hadde nettopp grillet på gressplenen noen meter lenger opp på plassen. Vi var stappet fulle på grillpølser, hamburgere og brus, vi var rett og slett helt sprekkeferdige da en av mine venner spurte om vi skulle gå ut på klippen og ta noen svalestup ut i sjøen. Jeg som trodde jeg var godt opplært fortalte dem så at vi ikke kunne bade så fort etter vi hadde spist, det var bevisst at man kom til å synke dersom man badet rett etter man hadde spist. Latteren jeg møtte etter denne kommentaren har gitt meg mareritt hver eneste natt siden, det visste seg nemlig at dette bare var en myte.

ke.jpg

Det var ikke så veldig mye kulere da jeg som 18 åring var ute på byen med noen venner, vi kjørte den helt ut og jeg husker ikke stort av den kvelden. Det jeg derimot husker veldig godt er morgenen etter når vi våknet, aldri før har jeg vært så dårlig som jeg var denne dagen. På bordet foran meg stod det flere boller med potetgull og sjokolade fra dagen før, de andre puttet munnen full av dette og jeg hadde så lyst til å ta en liten bit selv. Heldigvis slo det meg at mine foreldre hadde sagt at godteri og potetgull før frokost gjorde deg kvalm og dårlig hele dagen, jeg som var så dårlig fra før skulle ikke forverre dette. Når jeg nå i ettertid har skjønt at dette bare var en myte, har jeg ikke spist annet en godteri til frokost siden.

Jeg vil avslutte med den verste løgnen av de alle, løgnen som hemmet meg hele ungdommen og grunnen til at jeg var jomfru frem til jeg var 28 år. For jeg ble fortalt det at om jeg tok på eller kysset jentene ville jeg få jentelus, jeg var livredd for jenter jeg frem til jeg en vinterdag skjønte at dette bare var tull. Etter en tur på byen fikk jeg forespørsel om jeg ville være med hjem til ei jente og ta en kaffe, jeg nektet blankt først og fremst fordi jeg ikke liker kaffe men også fordi jeg fryktet lus. Jenta forsikret meg om at dette bare var en myte og selv om jeg burde ant tegningen ut fra alle de andre løgnene, klarte jeg ikke helt å tro på henne. Jeg fikk riktignok ikke lus av å bli med henne hjem, men en unge på vei fikk jeg da hvert fall.

Jeg må si jeg har vært sint og irritert over alt dere har lurt meg med men dere har uansett vært perfekte foreldre for meg, jeg ville aldri byttet dere ut mot noen andre. Dere har i hvert fall lært meg mye og det skal jeg nå ta igjen for ved å lure barna her i huset med livets myter, så takk for alle ideene og løgnene dere lærte meg.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s