Jeg vil ikke dø fra mitt eget barn..

kent.jpg

Jeg vet jeg kommer til å dø ung, jeg tviler på at jeg når det magiske tallet på 50 år og allikevel velger jeg å få barn som 30 åring. Det er kanskje egoistisk av meg å gjennomføre dette men mitt ønske om å få barn har alltid vært veldig stort, selv om jeg alltid har tenkt at jeg skulle få barn i ung alder kan jeg likevel ikke la sjansen gå fra meg nå. Kanskje får vi to år sammen, kanskje får vi 10 år sammen eller kanskje vi til og med får 30 år sammen, det er det ingen som vet, men det jeg derimot vet med sikkerhet er at jeg skal elske henne og gi henne trygghet i alle årene jeg er der for henne.

Fra jeg var liten gutt har jeg møtt mange sorger i livet, jeg mistet farfar dagen etter dåpsdagen min, jeg mistet farmor når jeg var 6 år og jeg mistet bestefar da jeg var 12 år gammel. I løpet av livets 12 første år mistet jeg tre forbilder, jeg mistet tre omsorgspersoner og jeg mistet tre av de jeg var aller mest glad i her i livet. De døde alle av sykdommer som er arvelige og genetiske, det betyr at jeg hele livet har levd med en konstant frykt for å dø tidlig. Derfor er jeg nå som 29 åring livredd for å dø fra min datter i ung alder, dette er tanker som presser seg på som følge av alderen men i mitt tilfelle er de veldig reele.

blomst

Jeg har alltid sagt til meg selv at jeg må få barn tidlig, helst så tidlig som overhodet mulig. Grunnen til dette er at jeg kommer fra en familie der så å si ingen har blitt eldre en 40 år, jeg har mistet en etter en i alt for ung alder og jeg vil ikke være en av disse. Disse tankene var nok hovedgrunnen til at jeg i 2011 slet med voldsomme plager rundt angst og depresjoner, etter et legebesøk fikk jeg påvist høyt kolesterol og det fikk meg til å gå helt ned i den dypeste kjeller her i livet. Høyt kolesterol er det som har plaget hele familien min siden jeg kom til verden og er også årsaken til mange av dødsfallene som har vært i denne familien.

Det ble mange tunge stunder og mange tunge år før jeg igjen fikk et lite lysglimt i livet, jeg ble onkel til fantastiske Stella og dette fikk meg til å ta meg sammen på ordentlig. På denne tiden hadde jeg lagt litt ifra meg å få barn selv så for meg skulle Stella være barnet jeg skulle følge igjennom hele oppveksten og jeg skulle behandle henne som min egen. Jeg gjorde endringer i kostholdet og jeg gjorde endringer i livsstilen, alt dette for å få være i Stella sitt liv så lenge som overhodet mulig. Jeg lever i beste velgående ennå jeg og den siste tiden har jeg blitt helt sikker på at jeg får et langt og godt liv allikevel.

bro

For det er ingen lege som har fortalt meg at jeg skal dø tidlig, jeg har bare funnet ut av det selv med tanke på at hele min familie døde fra meg en etter en. Jeg sitter her faktisk som 30 åring med friske foreldre, med en mor på 48 og en far som nettopp har blitt 50. De er begge gode eksempler på at man kan leve lenge også i min familie, de har gitt meg glede og de har gitt meg håp i årene med vanskelige tanker. Den dag i dag er jeg bare irritert for at jeg har latt disse tankene henge ved meg i så mange år, jeg har vært helt frisk men har kun bekymret meg for å dø helt siden jeg var 19 år gammel.

Jeg husker godt da jeg var mindre og det var om å gjøre å ha yngst foreldre, jeg personlig hadde veldig unge foreldre da min mor var 19 og min far var 21 da jeg ble født. Jeg husker også jeg stusset veldig da jeg var hjemme hos venner og så at deres foreldre hadde blank skalle eller grått hår, da tenkte jeg for meg selv at jeg hvert fall aldri skulle bli en så gammel forelder selv. Så sitter jeg nå her selv nå da, med en skalle som blir blankere og blankere mens den lille kransen jeg har igjen starter å bli grå. Jeg er i ferd med å bli en gammel forelder med rullator og stokk. Allikevel er jeg helt frisk og jeg er klar for å leve i mange mange år med lille Ynwa Sofie 🙂

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s