Sorgen over å miste barnet..

tårer

Da vi fant ut at vi var gravide var det en stor overraskelse, vi hadde på ingen måte forsøkt å bli gravide og vi var veldig usikre på om det var dette vi ville. Det å bli foreldre er en veldig stor ting i menneskers liv, så som tiden gikk ble vi mer og mer innstilt på dette å bli foreldre. Vi hadde akkurat startet å glede oss til å bli foreldre, vi hadde kjøpt inn diverse ting til barnet men så skjedde det utenkelige. Under en kontroll hos legen fikk vi den tunge beskjeden, barnet vi nå gledet oss til å møte var ikke lenger i livet..

Det gikk sjokkbølger igjennom hele kroppen, beskjeden kom på et tidspunkt da vi nettopp hadde startet å glede oss. Vi hadde merket de første tegnene på at det var liv inne i magen, vi følte vi startet å kjenne det lille nurket inne i magen og vi gledet oss bare til å få møte deg. Plutselig var du ikke lenger det lille barnet i magen, du hadde forlatt oss før vi fikk gleden av å møte deg. Tiden som fulgte var både tung og trist, alt var liksom så virkelig men plutselig var alt så uvirkelig.

teddy

Det er gått to år siden det unge paret fikk vite at de hadde mistet sitt kjære barn, de sitter begge med tårer i øynene da de forteller om hendelsen. To år etter hendelsen sliter paret med å forsøke på nytt, denne gang er de klare for å bli foreldre men de ønsker ikke oppleve det samme en gang til. De har vært inne på sykehuset og tatt massevis av tester som følge av hendelsen, de har fått klarsignal av legene men de sliter veldig med å ta sjansen på at det denne gang skal gå bra.

For sist da ingenting var planlagt gikk de igjennom livets største sorgprosess, denne gang som de er klare for oppgaven er det de vonde minnene som veier tyngst. Deres store drøm er satt på vent, deres største ønske er kun en drøm og deres frykt er livets største mareritt. Livet er satt på pause og deres forhold er satt på prøve, allikevel sitter de hånd i hånd når de forteller meg sin historie. Kjærligheten har holdt dem sammen og de venter bare på at tankene skal snu, slik at de endelig skal få sitt etterlengtede barn.

Jeg som snart venter mitt eget barn kjenner det grøsser nedover ryggen når det unge paret forteller meg sin historie, det kunne like godt vært meg som satt der med disse sorgene. Hittil har jeg gått ubekymret igjennom svangerskapet, så det er først nå jeg kjenner på alle farene ved å gå gravid. Heldigvis har vi nettopp fått gode tilbakemeldinger fra legen angående barnet, det er friskt og lever et veldig sunt og godt liv inne i magen.

Tusen takk til dere som fortalte meg deres historie, det er godt at noen tørr å sette lys på de sakene folk ofte tier om.

under

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s