Å få barn er som å skaffe seg en hund

oskar

Jeg må få innrømme det at jeg er veldig nysgjerrig på dette med å bli pappa, hvordan er det å plutselig ha et barn man er 100% ansvarlig for. Noen har fortalt meg at det er det vakreste som finnes i verden, andre forteller at det er mye jobb i starten men alle jeg har pratet med ender på at det å få barn er det beste du kan oppleve i verden. Jeg har selv gjort meg opp en del tanker rundt dette, jeg forsøker å forberede meg så mye som overhodet mulig. Jeg har vel endt på at det å få barn er det samme som å skaffe seg en hund.

De er like avhengige av trygghet og omsorg, de liker de samme lekene og de griser like mye når de skal spise mat. De maser helt til de får din oppmerksomhet, de er like aktive rett før de skal sove og de er like glad i å bli lekt med. Likhetene er utrolig mange men med noen forskjeller, de tisser og bæsjer begge to, den ene må ha ny bleie mens den andre må vi plukke opp etter. De har begge dådyr øyne når de har lyst på noe, bare at den ene har lyst på godbiter og tur mens barna gjerne vil få lov til noe de tror vi voksne sier nei til. Ja likhetene er uendelige men heldigvis er det noen ulikheter også.

kiss kiss.jpg

Barnet lærer seg til slutt og prate og det er en stor fordel, jeg aner ikke hvor ofte jeg har stått og irritert meg over at jeg ikke skjønner hva hunden min mener. Han bare står der å kikker på meg, knurrer i håp om at jeg skal forstå hva han mener. Barnet derimot kan si ifra om det har vondt og fortelle oss litt om hvor ved å peke eller forsøke å si det, hunden derimot den gnikker hodet mot veggen eller i gulvet ved tannverk, det er da ingen som vet det før en veterinær forteller deg det. Jeg må si jeg er glad de har sine ulikheter men jeg er også glad de har sine likheter.

Det å få barn blir nok det stolteste øyeblikket i mitt liv, jeg husker hvor stolt jeg var da jeg fikk hunden min. Jeg tok han med på turer kun for å vise han frem til fremmede på gaten, det kan jeg jo ikke gjøre med babyen men jeg vil allikevel vise den stolt frem på andre måter. For jeg kan ikke akkurat ta en bånd rundt halsen på barnet og ta den med ut på tur slik jeg gjorde med bikkja, barnet blir jo tross alt født i desember så det vil være alt for mye snø til det.

Uansett ulikheter og forskjeller så ser jeg utrolig frem til å bli pappa 🙂

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s