Slik gikk første skoledag på ny skole

barna

Hvis man skrur tiden noen uker tilbake kan kanskje noen av dere huske jeg skrev et nokså likt innlegg som dette, siden den gang er det mye som har forandret seg i denne lille familien sitt liv. Vi har funnet nytt sted å bo, vi har flyttet ut av kommunen vi bodde og derfor var det i dag duket for første skoledag på ny skole for barna her i huset. De fleste kjenner seg nok igjen i å ha første skoledag med sommerfugler i magen og noen få nerver, dette har barna her i huset nå opplevd to ganger på en måned. Slik gikk det da barna her i huset hadde sin første dag på ny skole..

Jeg husker veldig godt da jeg selv hadde første skoledag etter ferien, det var mye spenning knyttet til denne dagen og man gru gledet seg til å møte igjen venner man ikke hadde sett igjennom hele ferien. Jeg har også byttet skole en gang i tiden, da jeg gikk i sjette klasse byttet jeg fra skole i Larvik til skole i Sandefjord. Selv om følelsene er ganske like er det knyttet litt mer spenning til noe helt nytt, man må finne nye venner, man skal tilpasse seg nye mennesker og man skal finne sin plass i et allerede godt innarbeidet klassemiljø.

gutt.jpg

Da vi våknet opp i morges var jeg helt sikker på at jeg skulle møte to spente barn, to barn som gledet seg samtidig som de gruet seg og to barn som besøkte toalettet litt oftere en vanlig på morgenen. Slik ble det altså ikke for barna var som de alltid har vært, det var kun glede ved å starte på ny skole og de viste ikke noen tegn til nerver i det hele tatt. Det var nesten så vi måtte holde de igjen for de var så klare til å komme i gang på ny skole, det er selvfølgelig veldig gledelig at det er slik fremfor å måtte bruke masse tid på å gjøre dem trygge på det som skal skje.

Gleden var stor da de endelig kunne forlate døren her hjemme, med mor ved sin side gikk de alle sammen opp til skolen. Da de kom opp ble de tatt imot av lærerne som siden geleidet dem til sitt nye klasserom og sine nye klassekamerater. Fremdeles var det ingen nerver å spore hos barna her i huset, de tok oppgaven på strak arm og gikk inn i sine klasserom. Da mor timer senere skulle hente dem på skolen måtte hun nærmest kjempe for å få dem med seg hjem, de hadde fått seg mange nye venner og de ønsket helst å bare fortsette og være med disse.

Dette kunne nok ikke gått noe bedre enn det gjorde i dag, for barna gleder seg allerede til neste skoledag og til å endelig få møte igjen sine nye venner. Så med drømmehuset i boks og barna godt i gang på ny skole kan vi endelig senke skuldrene, nå kan vi bare se frem mot en flott tid sammen på ny adresse og med nye naboer. Samtidig venter vi spent på at den lille jenta inne i magen skal komme ut, verden smiler virkelig til denne lille familien om dagen.

Tusen takk til skolen som tok barna så godt imot, deres innsats var helt enestående.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s