Når angsten blir din beste unnskyldning

kentuusj.jpg

Livet med angst er bare helt vidunderlig, du har alltid en unnskyldning for å slippe noe du ikke har lyst til. Jeg kan ikke skjønne at flere ikke benytter dette som unnskyldning, folk rundt meg går på det hele tiden så det er ikke noe problem. Hvorfor skal jeg gidde å spise middag hos mormor en søndag samtidig som Liverpool spiller kamp mot Chelsea i FA cupen, når jeg bare kan si at jeg sliter litt med angsten å de går fem på med det. Nei helt seriøst her har mange av dere mye å lære, angst er den beste unnskyldningen for å slippe alt du ikke gidder eller har lyst til.

Det verste jeg vet er folk som påstår at folk bruker angsten som en unnskyldning, for det er kun folk som ikke har opplevd angst selv som kan påstå dette. Jeg har selv opplevd angst og da jeg begynte å være ærlig med folk rundt meg om dette, kjente jeg at flere av mine nære venner trakk seg litt unna, noen trodde ikke på meg mens andre beskyldte meg for løgner. Den verste opplevelsen var nettopp under FA cup finalen mellom Liverpool og Chelsea, da ble jeg kontaktet av en venn som ville ha meg med ut. Jeg fortalte han som sant var at jeg hadde skikkelig angst denne dagen så jeg kunne ikke, her er svaret han ga meg over telefonen.

«Tror du virkelig ikke jeg skjønner hva som egentlig skjer, i 3 uker har jeg forsøkt å ringe deg for å finne på noe og hver gang kommer du med den tåpelige unnskyldningen at du har angst. Du har for faen ikke angst, det er bare en dårlig unnskyldning for at du ikke vil finne på noe med meg, jeg trodde vi var bestevenner jeg men så behandler du meg på denne måten. Du er så latterlig at det her gidder ikke jeg lenger, du får finne deg en ny venn som finner seg i de tåpelige unnskyldningene dine. Du får sette deg å se den kampen for deg selv, det her gidder ikke jeg mer. God kamp din idiot!!»

går.jpg

Dette var en kamp jeg hadde sett frem til i lang tid, det var en kamp jeg hadde snakket om lenge og det var en kamp jeg definitivt skulle se. Angsten derimot den ville ikke se på kamp, den herjet i mitt hode og gjorde alt for at jeg ikke skulle få sett denne kampen. Jeg går aldri glipp av Liverpool kamper, definitivt ikke kamper som denne men denne dagen måtte jeg for første gang i livet gi tapt for angsten. Jeg lå under en dyne og kaldsvettet, jeg hadde vondt i brystet og en sterk følelse av å ikke få puste. Jeg visste det var angsten da denne hadde plaget meg en god stund, kanskje var det telefonsamtalen som forsterket angsten denne dagen.

For det å stå frem som en psykisk syk er aldri noen lett oppgave, gjerne går man inne med sine problemer i flere måneder før man tørr og være ærlig. Jeg vet mange av dere sitter i samme situasjon som jeg gjorde denne gangen og skal jeg være ærlig så skjønner jeg dere som ikke tørr og være ærlige om dette, for det er i slike situasjoner man ser hvem som er dine virkelige venner. Når dine nærmeste vender deg ryggen når du forsøker å være åpen om dine problemer, ja hvor skal man da søke hjelp og trygghet?

Jeg som selv har opplevd angst kan fortelle dere at dette er noe av det verste man kan oppleve i livet, det er en sykdom som tar helt knekken på deg både psykisk og fysisk. Det er sykdommen som ødelegger deg sosialt og sykdommen som gir deg svaret på hvem som er dine virkelige venner. Angst er blitt en tabu her i landet og det er spesielt med tanke på at dette er en av de mest normale sykdommene her i landet, Så neste gang en av dine sier til deg at de har angst, ja da mener de det helt seriøst, så støtt dem fremfor å skyve de fra deg.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s