Stepappahjertes mysterier – Når er det greit å gi barna “farlig” mat.

mat

Er det noe jeg er skikkelig redd for så er det å gi barnet mitt noe farlig mat, jeg har lest utallige historier om tragiske dødsfall som følge av barn som har fått i seg farlig mat. Jeg personlig har ikke hatt noen erfaringer med dette, men jeg har selv vært en hundeeier som har gitt min hund mat som jeg ikke visste var farlig. Dette har medført at jeg har satt meg veldig godt inn i hva som er trygg og hva som er farlig mat for et barn, men når er det greit å gi barnet sitt for eksempel druer?

Det er bursdag selskap hos den lille familien, dagen de har ventet på er endelig kommet den lille jenta deres fyller et år. I selskapet finner man alt av onkler, tanter, besteforeldre og oldeforeldre, alle har rettet fokuset mot den lille jenta som fyller år. Det spises kaker og det åpnes pakker og alt er bare velstand, så finner oldefar ut at han vil dele druen sin med den lille jenta. Da kommer far til unnsetning, han løper mot han og roper «Hva er det du driver med» du må ikke finne på å gi den lille jenta druer.

Oldefaren kikker rart på han og sier «Dette har vi gitt barna våre i alle år, så det kan da ikke være så farlig» Mor i huset bekrefter historien til oldefaren og sier at det ikke er farlig om hun får litt druer. Far river seg i håret og mener de hvert fall kan dele druene i to, da møtes han bare med latter fra de andre. Dette er noe vi er nødt til å diskutere sier han til moren, jeg kan ikke tillate at mitt barn utsettes for kvelningsfare selv om det har gått bra for dere i alle år.

Hva mener du er forsvarlig i denne situasjonen, eller i situasjoner med nøtter, cherrytomater eller harde grønnsaker? Når er det greit å gi barna sine disse “farlige” matvarene.

Del dine erfaringer i kommentarfeltet, alle tips tas imot med stor takk 🙂

under

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s