Stepappahjertes mysterier – Hvilken vei burde man ha bilsetet?

barnesetet.jpg

Bilkjøring er noe barnet fort vender seg til, vi lever i et samfunn der bilen benyttes til alt. Man tar bilen til butikken, man tar bilen til lekeplassen og man tar bilen stort sett overalt hvor man ferdes. Med barn i bilen er det veldig viktig å tenke på barnets sikkerhet, dersom man skal følge trygg trafikk sin anbefaling er det å ha barnesetet feil vei i forhold til kjøreretningen det som anbefales. Helt frem til barnet er 4 år anbefaler de og ha bilsetet denne veien, jeg har likevel fått høre fra andre foreldre at dette snus mye tidligere enn dette. Så hva er best for barnet og hva er riktig å gjøre i forhold til barnets velvære og sikkerhet?

Alt er klappet og klart for årets hyttetur, bilen er stappet til det fulle med bagger, mat og alt man trenger for ei uke på hytta. De ser virkelig frem til denne ferien, etter noen travle år skal det bli godt å komme seg litt ut av huset. De skal også feire den lille gutten sin 2 års dag på hytten, så dette har de virkelig sett frem til. Den eneste bekymringen for turen er at deres snart to år gamle barn har slitt med å bli bilsyk den siste tiden, dette har ført til at far i huset har valgt å snu bilsetet slik at barnet ser fremover.

Dette har opprørt mor som har hørt at dette kan øke faren for å dø i en eventuell ulykke, faren derimot har sett seg lei på å måtte stoppe og tørke spyet til den lille gutten. Diskusjonen ute i gårdsplassen fører til at han til slutt snur setet igjen og gir etter for mors ønske, endelig kan de sette seg inn i bilen og komme seg av gårde. Nå ønsker de å høre folkets anbefaling rundt dette, er det greit å snu barnesetet riktig vei i forhold til kjøreretningen før barnet er fylt 4 år?

Hva mener du om denne saken? Gi meg din mening og erfaring rundt dette i kommentarfeltet. Alle råd og tips tas imot med stor takk 🙂 

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s