Stepappahjertes mysterier – Ja eller nei til vaksinasjonsprogrammet

vaksiner

Hvert år vaksineres tusenvis av barn i Norge, for mange er det en selvfølge og følge vaksinasjonsprogrammet mens for andre er det uaktuelt å følge dette vaksinasjonsprogrammet. Så hva gjør man som forelder i en slik situasjon? Skal man trosse frykten for mulige bivirkninger og etterdønninger av vaksinene eller skal man tro på sin egen magefølelse og droppe programmet og la barna heller få testet ut sitt immunforsvar?

Gleden er stor hos det unge paret, de har nettopp fått sitt første barn sammen. På en måte styrer gleden over alle bekymringene, på en annen side er de smertelig klar over hvilke avgjørelser som nå må tas. I ukene før fødselen dukket spørsmålene opp rundt vaksiner, mens far var sterkt imot å vaksinere sine barn var mor fast bestemt på at dette måtte gjøres. Diskusjonene ble så høylytte at de til slutt bestemte seg for å ta opp tråden igjen når det nærmet seg vaksinering.

Far hadde et inntrykk at at disse vaksinene kunne gi barnet problemer senere i livet, han hadde lest mang en skrekk historie rundt vaksiner og vaksinasjonsprogrammet. Mor derimot mente at faren ville være større for barnet ved å ikke ta vaksinen, da sykdommene virkelig ville sette barnets immunforsvar på prøve. Fremdeles har de ikke kommet frem til noen god konklusjon og vil dermed spørre deg som leer om gode tips og erfaringer rundt dette.

Har du fulgt vaksinasjonsprogrammet eller er du en som mener dette ikke er bra for barnet? Del dine tips og erfaringer i kommentarfeltet, alle svar tas imot med stor takk 🙂

under

5 thoughts on “Stepappahjertes mysterier – Ja eller nei til vaksinasjonsprogrammet

  1. Helt klart følge vaksinasjonsprogrammet. Jeg vil ikke være med på å ødelegge for verken mitt barn, eller barn som av en eller annen grunn ikke KAN ta vaksiner. Det kan være dødelig for noen barn at andre som kan ta vaksinen ikke tar den, for noen barn er syke og kan ikke ta den/dem.

    Jeg vil ikke være med på å spre farlige og dødelige folkesykdommer! JA TIL VAKSINER! ❤️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s