Stepappahjertes mysterier – Når skal barnet inn på eget rom

barn.jpg

Er det en ting jeg bekymrer meg for når det kommer til å bli pappa, er det alle de skumle historiene man leser og hører om krybbedød. En trygghet for meg i den sammenheng er å ha barnet inne på eget rom, den siste tiden har jeg derimot lest en del rapporter om at barnet burde ut av rommet til foreldrene i 6 måned. Jeg har hørt historier om folk som har hatt barna sine inne på rommet i et helt år, jeg er allikevel usikker på hva som er det rette for meg. Derfor trenger jeg nå deres tips og erfaringer..

Foreldrene er overlykkelige om dagen, endelig har deres kjære barn begynt og sove rundt. Mor i huset har i noen uker snakket om å flytte barnet inn på sitt eget rom, far i huset derimot føler mest trygghet ved å ha barnet inne på deres soverom. Han har siden barnet ble født bekymret seg for krybbedød og hver natt ligger han med et øye på gløtt for å følge med, han tørr ikke engang å tenke på hvordan han skal ha det når barnet flytter ut til eget rom.

I det siste har han derimot lest flere rapporter om at barnet sovner best på eget rom, så han har vært inne på tanken nå. Mor har uansett tatt beslutningen nå og barnet skal inn på eget rom, litt motvillig har han sagt seg delvis enig i dette. Usikkerheten hans rundt dette har fått han til å spørre andre foreldre om dette, svarene er delte og meningene er mange. Nå ber han om hjelp fra andre foreldre som har hatt samme problemstilling om hjelp, hva ville dere gjort og hvilke erfaringer har dere rundt dette fra før?

Legg igjen dine meninger og erfaringer i kommentarfeltet, alle svar tas imot med stor takk 🙂

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s