Stepappahjertes mysterier – Er det greit å la barnet gråte?

hjerte

Hei, mitt navn er Kent Solheim, jeg er 29 år og straks skal jeg bli pappa for første gang. Jeg har ingen erfaringer med småbarn fra før og det er flere ting jeg både er spent og nysgjerrig på, det finnes jo uendelige meninger og fasiter der ute på hva som er riktig og hva som er best for barnet. Derfor ønsker jeg å spørre dere som følger meg og min blogg om deres erfaringer, om det finnes en fasit der ute, ja det tviler jeg nok litt på men jeg trenger virkelig deres tips for å være best mulig forberedt på det som skal skje. Det første temaet jeg ønsker å ta opp er nok et tema mange har en mening om, er det greit å la barnet gråte?

Det har vært en lang dag for de to foreldrene i huset, barnet har vært i 100 hele dagen og nå føler de virkelig på følelsen av å være småbarnsforelder. Far gløtter bort på klokken bare for å bekrefte at det nærmer seg leggetid for det lille barnet, kveldsmaten er fortært og badingen er gjennomført nå gjenstår bare leggingen. Begge foreldrene gru gleder seg litt til dette med legging, i 3 måneder har det vært en evig kamp å få barnet til å sove. Så fort hun får lagt hodet på puten og skjønner hun skal sove starter gråtingen, det er som om hun er innstilt på å gråte hver kveld på samme tid.

Dette har også ført til en del diskusjoner foreldrene imellom, mor syntes barnet skal få ligge å gråte litt til hun sovner mens far henter henne opp igjen av den minste lyd. Nå har de sett seg lei på all kranglingen og gråtingen, de trenger hjelp til å finne ut av hva som er det rette i denne situasjonen. Jeg har saumfart nettet etter et godt svar på denne problemstillingen, men som all forskning finnes det utrolig mange forskjellige meninger rundt dette temaet. Så til deg som leser og forelder, hva mener du er det rette å gjøre i en slik situasjon? Er det greit å la barnet gråte litt uten å plukke det opp eller skal man hente barnet og trøste det så fort det gråter?

Dette er selvfølgelig en oppdiktet situasjon som jeg fort kan se for meg komme, så del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet. Det tas imot med stor takk 🙂

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s