Jeg trodde aldri jeg skulle bli..

sint.jpg

Som barn flest vokste jeg opp med en tanke om at jeg hadde verdens strengeste foreldre, var det en ting som var helt sikkert var det at jeg aldri skulle bli så strenge som de var. Jeg skulle være kul jeg skulle være morsom og jeg skulle la barna mine få lov til å gjøre alle de tingene jeg selv ønsket å gjøre på denne tiden. Jeg skulle la barna mine spise godteri i ukedagene, jeg skulle la barna mine få lov til å være oppe så lenge de ville og jeg skulle hvert fall ikke tvinge dem til å spise opp maten sin. Nå som jeg har fått testet meg i rollen som ste pappa kan jeg endelig komme med fasiten, for jeg trodde aldri jeg skulle bli…

Jeg trodde virkelig aldri at jeg kom til å bli streng, da jeg vokste opp på 90 tallet svevende på en rosa sky var jeg helt sikker på at jeg kom til å bli verdens kuleste og snilleste pappa. Dette var på den tiden sægging var det råeste på motefronten, det var på den tiden det å spille snake på Nokia 3310 var kvelden høydepunkt og det var på tiden da man dynket håret fult av DAX voks for å imponere damene. Så det mest naturlige for meg var å bli en avslappet pappa med pyntet hår, mobilen i hånden og ikke minst buksen rett på undersiden av rumpeballene. Slik ble det altså ikke..

streng

For her sitter jeg med lite hår på hodet og en måne som til stadighet bli mer og mer klar for hver dag som går, det er dessverre ikke bare håret som gjør at jeg ligner på en gubbe for humøret mitt er i stor grad blitt mer som en gubbe. Jeg er blitt en streng gammel gubbe og jeg er streng på akkurat de samme områdene som mine foreldre, kanskje er jeg til og med litt strengere på akkurat disse områdene. Eplet faller ikke langt fra stammen sier de men den dag i dag forstår jeg litt mer av hvorfor de var som de var, hadde jeg vært litt mer voksen den gangen hadde jeg også forstått det den gangen.

Som voksen mener jeg bestemt at jeg har hatt den beste oppveksten jeg kunne hatt, jeg har hatt en mor og en far som har vært strenge men det er kun fordi at de brydde seg om meg. De har formet meg til den personen jeg er i dag, de har gjort meg bevist på de tingene jeg selv er streng på i dag og de har lagt grunnlaget for den hverdagen jeg lever i dag. Selv om barna her i huset kanskje syntes jeg er litt streng til tider, er jeg sikker på at de akkurat som meg vil være takknemlig for det i senere tid. Allikevel er jeg blitt den personen jeg hvert fall ikke skulle bli som ung.

Har du blitt en annen forelder enn du så for deg før du fikk barn?

under

2 thoughts on “Jeg trodde aldri jeg skulle bli..

  1. Så morsomt innlegg, men dog så sant. Jeg syns også jeg hadde strenge foreldre, men jeg etter å ha vært mamma i over 6 år, skjønner jeg jo hvorfor de var sånn som de var. Rart med det der, man skjønner ikke meningen med det, før man plutselig er i den situasjonen selv 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s