Er det greit å smitte barna sine med vilje?

vannkopper

Etter at jeg fikk vite at jeg skulle bli far mot slutten av året har jeg meldt meg inn i utallige barnegrupper på Facebook, dette ar jeg gjort da jeg har null erfaringer på området og ønsker å være mest mulig forberedt når den tid kommer. Så er det jo slik at uansett hva slags gruppe man er medlem av på Facebook så vil det stort sett alltid være diskusjoner, kommentarfeltene koker over av diskusjoner rundt vaksiner, rundt sykdommer og ikke minst rundt dette med å med vilje smitte sine egne barn. Dette er en diskusjon jeg har fulgt hyppig med på, for er det greit å smitte sine egne barn med vilje?

Det hele startet da en kvinne la ut et innlegg i denne gruppen på Facebook, der fortalte hun at hun med vilje hadde sendt sitt barn inn i den avdelingen der vannkoppene herjet for at barnet i tidlig alder skulle bli ferdig med den sykdommen. Jeg må innrømme at jeg ved første lesning tenkte at dette måtte være en mor som var totalt blottet for sosial intelligens, så startet jeg å lese kommentarene under og der var det et flertall som støttet denne kvinnen og mente dette var helt greit. Dette var ikke de tilbakemeldingene jeg hadde forventet meg å lese, allikevel kom det stadig nye støtte erklæringer i kommentarfeltet.

smitte

Til slutt måtte jeg spørre min kjæreste hva hun mente var greit i denne forbindelse, som to barns mor og erfaren smittejager bekreftet hun at dette var noe hun også gjorde. Hun sa det at disse sykdommene kan slå ut mye verre i eldre alder og at det er mye bedre om barna får dette i ung alder, derfor hadde også hun sendt barna sine etter smitten i barnehage avdelingene. Jeg forstod kjapt at jeg kanskje hadde vært litt kjapp i antagelsene om denne kvinnen som la ut innlegget, jeg startet og tenke litt mer etter hva de faktisk mente rundt dette med å smitte barna sine med vilje. Det hele var en måte å gjøre barna sine en tjeneste på, det er jo sånn at man vil det beste for sine barn.

Selv om min kjæreste og 90% av kommentarfeltet var støttene mot denne kvinnen, er jeg fremdele ikke helt sikker på om dette er noe jeg ville gjort med mitt barn. Jeg ser selvfølgelig hensikten med å få sykdommen i ung alder, jeg vet allikevel ikke om jeg har lyst til å bevist smitte mitt barn når den tid kommer. Selv om jeg ved første lesning syntes dette var helt galskap, er jeg nok nå litt mer 50/50 på hva jeg mener er rett og galt i denne diskusjonen. På den ene siden syntes jeg også det er bra at barna får det i «perfekt» alder, på den andre siden syntes jeg det er helt feil å oppsøke syke barn for at mitt eget barn skal bli smittet.

Jeg er veldig spent på om dere som leser min blogg støtter denne ordningen eller ikke, jeg hadde satt stor pris på om dere la igjen en kommentar med deres synspunkt og en begrunnelse slik at jeg kan ta den endelige beslutningen før barnet kommer til verden ❤ 

under

6 thoughts on “Er det greit å smitte barna sine med vilje?

  • Såpass ja, ja jeg har forstått det er fryktelig å få det som voksen. Så vet det er best de får det som barn, men kan man få det på en naturlig måte eller skal det smittes med vilje? Jeg er åpen for det meste 🙂

   Like

 1. Jeg tenker at det er ikke bare for barnas sikkerhet at vi vil smitte de med vilje, men også for de voksne som ikke tåler å bli syk på den måten, som kan være utsatt.
  Se for deg at du har en bestefar med nedsatt immunforsvar og ikke hatt vannkopper før fordi han var et barn som “ikke fikk lov” til å bli smittet når han var liten.
  Han har kanskje andre sykdommer også, og da i tillegg få vannkopper er det ikke så bra.

  Har en bestefar selv som er så syk av astma og kols at han kan ikke få besøk av noen som er litt forskjøla en gang, får han lungebetennelse f.eks så har han ikke mange dagene igjen 😝

  Like

  • Ja jeg kan helt klart se hva du mener med dette 😊Jeg tenker jo ikke å nekte de å bli smittet heller, jeg tenker mer på å bli det naturlig fremfor å invitere til smitteparty for å smitte. Men jeg gjør nok akkurat det samme når jeg selv går barn, lett for meg å sitte her å mene og synse 😊

   Like

 2. Ville aldri turt å la ungen min bli smitta med vilje. Dattra til ei venninne fikk vannkoppviruset til lillehjernen,de lå på isolat i flere uker og stakkar ungen måtte lære å gå og snakke på nytt. Nå er det nok mindretallet dette skjer med,max uflax.. men å ta sjansen…huffnei.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s