Som tatt ut av en skrekkfilm..

dukke1.jpg

Med godteskålen på bordet og min kjæreste i armhulen sitter vi og nyter lørdagskvelden, barna har lagt seg og endelig har vi funnet roen til å slappe litt av. Hele dagen har gått med til jobbing rundt flyttingen, endelig kan vi slenge beina på bordet og fokusere på hverandre. Så smeller det ordentlig oppe, et dunk som får oss begge til å reagere. Vi sier ingen ting, men blikkene våre er samstemte «Hva faen var det der». Jeg reiser meg forsiktig opp og går forsiktig mot trappen, jeg kikker forsiktig opp før jeg lister meg opp de knirkende trappene i huset. Synet som møtte meg da jeg kom opp, var som tatt rett ut fra en skrekkfilm.

For da jeg kom opp trappen møtte jeg straks på min stedatter, hun stod gråtende i åpningen av døren til rommet sitt. Jeg trodde først hun hadde falt ut av sengen men sannheten var en helt annen, hun så vettskremt ut der hun stod og hun var helt tom i blikket. Flere ganger spurte jeg henne hva det var som hadde skjedd, det var ingen svar å få fra denne vettskremte jenta. Plutselig ser jeg henne begynne og kikke rundt seg, hun kikker bak meg og jeg lurer straks på om det er noe galt med beina mine. Det er tydelig hun ser på noe bak meg, jeg snur meg å da møter jeg blikket jeg sent vil glemme.

dukke.jpg

På rekke og rad stod de og med intense blikk som var rettet rett mot meg, jeg kjente jeg fikk frysninger nedover hele ryggen. Der stod altså alle porselen dukkene til stedatteren min plassert på rekke og rad, jeg tenkte først at dette måtte være noe rampestreker denne rabagasten hadde funnet på. Men blikkene hennes tilsa noe helt annet, hun var oppriktig redd og jeg skjønte kjapt at dette var noe hun ikke kunne ha stilt i stand selv. Jeg gikk så bort til dukkene og plukket dem forsiktig opp fra gulvet, da løp hun inn på rommet sitt helt vettskremt for disse dukkene.

Det visste seg altså at det var hun som hadde plassert disse inne på vårt soverom, grunnen til dette var at hun følte de stirret på henne mens hun sov. Porselens dukker kan kanskje være skremmende de altså, spesielt om man ser mye på skrekkfilmer. Problemet her er at vi er veldig strenge når det kommer til aldersgrenser på filmer, vi er veldig opptatte av at barna ikke ser på noe som vil skremme dem. De samme reglene gjelder også hos hennes far og hans kjæreste, så hva var det som hadde gjort henne så redd for disse porselens dukkene?

dukke 3.jpg

Vi har aldri fått noe godt svar fra henne, da hun er redd for at vi skal bli sure for at hun har sett på noe hun ikke skal. Vi har allikevel klart å få litt ut av henne når det kommer til dette, det som mest sannsynlig er roten til problemet her er de forferdelige trailerne som sendes før klippene du skal se på youtube. For klippene de får lov til å se er i seg selv helt harmløse, men reklamene der er ikke tilpasset klippene du ønsker å se. For dersom man søker opp et klipp fra den barnevennlige kanalen NRK super, så er det ikke veldig forenlig at traileren til Annabelle 2 dukker opp.

Vi snakker altså om en film som får norske menn til å gå skjelvende i knærne ut i fra kinosalen, vi snakker om filmen som får norske kvinner til å tisse på seg i kinostolene sine og vi snakker om filmen som definitivt ikke er egnet for barn. Dersom dette fortsetter vil jeg til slutt ende opp med hjerteinfarkt som følge av alle dukkene som er plassert rundt i huset, dette vil jeg overhodet ikke at skal skje.

Så et lite klapp på fingrene til YouTube der altså!

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s