Du blir aldri kvitt angsten..

angst1.jpg

Jeg kjenner det på hele kroppen, nå skjer det virkelig igjen. Følelsene jeg ikke har hatt på lenge er tilbake, jeg kjenner hjertet begynner og banke fortere og fortere. Jeg får smerter i brystet og det blir vanskeligere og vanskeligere og puste, jeg føler jeg har mistet all kontroll over egen kropp og det er som om alt rundt meg er helt uvirkelig. Jeg har blitt rammet av angsten igjen, det eneste som holder meg i livet er håpet om at dette en dag skal være over. Jeg klarer ikke mer av angsten og det er på tide å komme seg ut av den så fort som mulig. Det store spørsmålet er bare om det i det hele tatt er mulig?

I flere år var angsten en del av meg, jeg vil dra det så langt som om at den hadde tatt over mitt liv. For angsten ga meg frykter for de mest normale ting her i livet, jeg beveget meg ikke ute, jeg pratet ikke lenger med venner og angsten snudde rett og slett hele livet mitt på hodet. Jeg fungerte ikke i jobb, jeg fungerte ikke som kjæreste og takk gud for at jeg ikke hadde barn på denne tiden. Angsten kan føles vond, den gir deg frykter du ikke ante fantes og den trykker deg så langt ned at du ikke lenger føler det er noen vei opp.

angst 3.jpg

Den dag i dag lever jeg et perfekt liv, jeg har alt jeg kan drømme om men allikevel anser jeg meg ikke som frisk fra angsten. For man blir aldri frisk fra angsten, det handler om å finne en måte du kan leve med angsten på. Det tok meg lang tid å finne ut av dette, jeg lå hver eneste dag og håpet på at dette helvete skulle være over. Det skjedde ingenting, hver dag som kom var like ille som dagene som hadde vært. Det var først den dagen jeg valgte å akseptere angsten ting løsnet, jeg aksepterte angsten for hva det var og bestemte meg for å heller spille på lag med angsten.

Fremfor å forsøke å bekjempe angsten, ble min løsning og spille på lag med den. Akseptere den for det den var, akseptere den for hva den gjorde med meg og til sist lære meg til å leve med den. For angst er en relativt enkel sykdom, den er på jakt etter deg som person og den vil gjøre livet ditt til et mareritt. Så lenge man ikke aksepterer dette vil den til evighet jakte deg for å gjøre deg enda mer vondt, jeg bestemte meg for å ta med angsten på en reise igjennom alle mine frykter. Dette ble en reise jeg i dag kan se tilbake på som en av de fineste i mitt liv, en reise som formet meg til en mye sterkere person.

angst 2.jpg

Jeg fryktet det å bevege meg ute, jeg fryktet at så fort jeg forlot det trygge rommet mitt hjemme ville jeg falle om å dø. Så jeg tok med meg angsten på turer hver eneste dag. Det var som å være på vei hjem fra skolen hvor man møtte alle mobberne på turen, som fortalte meg hvor svak jeg var og forsøkte å dytte meg ned i sølen. Akkurat den følelsen hadde jeg de første turene, men for hver tur vi var på gikk det litt bedre. Akkurat som mot mobberne visste jeg at jeg var sterkere, hadde de rørt meg kunne jeg slått de rett i bakken og akkurat den følelsen fikk jeg med angsten også. Jeg visste den var der, den ville meg ikke noe godt, men ble det for ille så skulle jeg vise den at jeg var sterkere enn den.

Etter flere måneder med turer som ble lengre og lengre var jeg ikke lenger redd for å bevege meg ute, terapien hadde hjulpet meg igjennom min største frykt. Dette gjorde jeg så med mine andre frykter, som familieselskaper og i jobbsituasjon blant annet, dette gjorde at jeg gradvis lærte meg til å leve med at angsten var der men den klarte ikke lenger å skremme meg. Nå har det gått 5 år siden mitt siste angstanfall, ofte kjenner jeg det sniker seg på meg men jeg har så mye selvtillit og styrke nå at den klarer ikke gjøre noe med meg.

Jeg vet at for de av dere som er mitt oppi dette nå, så er det lett å tenke at så lett er det faen meg ikke. Det har dere også helt rett i, for det var ingen enkel reise, det var ikke bare å knipse også var det i orden. Dette har vært en reise som har kostet blod, svette og tårer men fy faen og det var verdt det. Jeg har vært utrolig langt nede selv, spør du meg så tror jeg ikke man kommer lenger ned enn det jeg var. Så jeg vet at dette virker umulig når det står på som verst, men vær så snill og forsøk det. Det kan være løsningen til et bedre liv.

Du blir aldri kvitt angsten, du må lære deg å leve med den!

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s