Med kjærlighet i blikket på første rad

rigmor

De mørke skyene har pakket seg over komplett arena i Sandefjord, banen er fylt opp med maskuline menn som er klare for å kjempe om årets viktigste trofe. Det kryr av bare overkropper, maskuline bein og ikke minst flotte menn i sykkelshortser. På første rad sitter svigermor, hun har naturlig nok tatt turen for å heie frem kjærligheten i sitt liv, eller mer korrekt meg som er hennes svigersønn. Men ettersom kampene kom og kampene gikk, visste det seg at jeg skulle få kamp helt andre steder enn ute på banen.

For rent fotballmessig ble dette en kattens lek med musen, som den storscoreren jeg er trengte jeg ikke mange sjansene på å sende laget dit de hører hjemme nemlig til finalespillet. Dette er ting jeg hadde forutsett på forhånd, jeg er en målmaskin og jeg trodde dette skulle være nok til å imponere svigermor. Etter kampen kom jeg opp på tribunen for å takke henne for støtten, hun svarte ikke på noe av det jeg sa til henne. Hun satt helt apatisk i sin egen verden, det var tydelig at noe eller noen hadde fattet interesse.

danny.jpg

Jeg kunne nok ikke truffet spikeren mer rett på hodet enn jeg gjorde i mine antagelser, svigermor hadde funnet seg en annen mann, en annen mann med mer hår på brystet enn meg, en mann med litt mer mage enn meg og rett og slett en mann med litt mer manke enn meg. Da jeg oppfattet hva hun så på, var det ikke vanskelig å forstå at han hadde tiltrukket seg svigermors oppmerksomhet. Han stod der i en trang H2O shorts fra tidlig 90 tall, et søtt lite hårbånd som gjorde at håret hans holdt seg på plass og med en brystkasse få kunne måle seg med.

Han kunne rett og slett ligne litt på den kjente skuespilleren Danny De Vito, dette var også min svigermor enig i da jeg fortalte henne om parallellene. Da hun så begynte og forklare om likhetene skjønte jeg fort at hun tenkte på feil skuespiller, for med hjerter i øynene gjenfortalte hun flittig fra den kjente filmen Titanic. Tenk om jeg kunne vært hans Rosè, som ble malt naken inne i lugaren og den som var den siste som holdt han i hånden før han druknet. Litt oppgitt over at hun ikke skjønte hvem jeg mente sa jeg, «Ja så kunne jo du vært det skrukkete rompehullet som sitter å forteller om dette i en film hundre år etterpå»

titanic.jpg

Om det var sjalusien over at hun hadde funnet seg en ny flamme eller om jeg rett og slett bare var oppgitt vet jeg ikke. Men da jeg så de to danse som Olivia Newton John og Patrick Swayze på banketten senere på kvelden, er jeg helt sikker på at det var sjalusien som talte da jeg tok en stor øl og kastet over hodet hennes slik at hun skulle kjøle seg helt ned. For så heit har jeg aldri sett svigermor og jeg håper aldri jeg gjør det igjen heller.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s