Første skoledag

TL

Som tente lys sitter de på rekke og rad I klasserommet, med spente fjes og flaue kinn forsøker de så godt de kan å få med seg hva frøken sier. Hittil har ingen av dem turt å åpne munnen å si noe som helst, til og med når frøken stiller klassen et spørsmål er det helt stille. Midt i klasserommet sitter en ung gutt, han har pyntet seg med nye sko, stilig skjorte og ikke minst en tversoversløyfe som gjør antrekket komplett. Endelig har dagen kommet, dagen han har ventet på i flere uker og dagen der han endelig skulle bli skolegutt.

For veldig mange barn i dette landet har dette vært en meget spesiell dag, for første gang har de møtt skolen med spenning i kroppen. De er litt små trøtte i øynene der de sitter, da de slet litt ekstra med å sove i går kveld. Det er knyttet stor spenning til dette med skolestart, gjennom de siste ukene har de fått ny skolesekk, nytt pennal og ikke minst nye skrivesaker. De er så stolte der de står med skolesekken på for første gang, du kan se smilene lurer seg inn i et ellers så flaut ansikt. De er veldig små alle sammen men klærne får dem til å se store og selvstendige ut.

KE.jpg

Spenningen er stor på mange området, hvem kommer man i klasse med? Hvem blir deres klasseforstander og til sist er det noen søte jenter i klassen. Jeg husker selv da jeg var skolestarter tilbake i det herrens år nittenhundre og snørr og førti, med runde brilleglass som var like tykke som en frontrute, med nyklippet bollesveis fra en av mammas kjære tupperware boller og ikke minst klær som den gang var helt råe men som i dag ville gjort at folk kikket rart etter deg på gata. Bortsett fra dette er dette en dag man husker resten av livet, spenningen og flauheten er akkurat den samme.

Så i vårt tilfelle med to skolebarn, ei som startet i 4 klasse og en som startet på skolen for første gang har dette vært et stolt og stort øyeblikk. Riktignok er de ikke mine barn, men når jeg observerer deres innsats og vilje med å ta på seg de fineste klærne de har og gleden de har i øynene må jeg si jeg blir berørt av dette på samme måte som deres foreldre. Så da gleder vi oss bare til fortsettelsen av dette skoleåret, med krangling om lekser og krangling om at det å ha «vondt i magen» er god nok grunn til å slippe skolen.

Hige five for kidsa! 🙂

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s