Tilbake til hverdagen!

hverdagg.jpg

Som om et tordenvær har lagt seg over boligen, kan man høre det buldrer i trappen. Det er ikke lynet som har slått ned, det er bare den unge gutten som motvillig må gå å legge seg. Hylene hans kan høres i mils omkrets, hele nabolaget retter fokuset opp mot vinduet på gutterommet hans. «Jeg vil ikke sove» roper han ut i frustrasjon men til liten nytte, valgene hans er ikke mange og han kommer seg ikke unna det å måtte legge seg. Han entrer motvillig rommet, smeller døren bak seg i sinne og roper ut «Jeg hater deg»

Utenfor vinduet hans er det helt stille, det er ingen rop av glede og det er ingen lek i hagene. I flere måneder har det vært lek i hagene til sent på kveld, det har vært barn som løper rundt og spruter vann på hverandre med pistoler. I dag er det helt stille, vi er tilbake til hverdagen, tilbake til skole og tilbake til rutiner man lever etter 10 måneder i året. Mange foreldre er lettet over at de endelig har et sted og sende barna på dagtid, flere besteforeldre får endelig litt fri etter måneder med barnepass. Endelig er vi tilbake i rutiner som vi alle kan leve med, eller er vi det?

oo.jpg

For ja, det er mye positivt ved å komme tilbake til hverdagen. Man trenger ikke lenger å skaffe seg barnevakt på dagtid, man trenger ikke lenger komme hjem til et rotete hus etter jobb om barna har vært hjemme alene og man trenger ikke lenger å passe på at barna ikke drar til naboene for å leke for tidlig om morgenen. Når det er sagt så skal det sies at hverdagen ikke er så behagelig som det høres ut eller, det er korps, det er fotball og det er ikke minst en haug av lekser som skal gjøres i mellomtiden. Man har vendt seg til det å ha dem hjemme og man glemmer litt hvor mye kjas og mas det er i hverdagen.

For ukene går utrolig fort som småbarns forelder, så fort barna er hjemme er det bare å få de i gang med lekser. Det er veldig viktig at dette er gjort før middagen står på bordet, for så fort middagen er spist opp skal de kjøres til sine aktiviteter på fritiden. Så fort aktivitetene er ferdig er det hjem igjen, få i seg litt kveldsmat før det er klart for å legge seg. Her i huset er det korps, det er fotball og det er Stella Polaris, det betyr at det skjer noe hver eneste dag. Hver eneste dag er bygget på rutiner, det finnes ikke muligheter for feilskjær i ukeplanen.

aaaaauke.jpg

Min beste venn i hverdagen er en venn jeg ikke kan prate med, det er en venn som ikke viser følelser men det er en venn som gjør hverdagen min mye enklere. Jeg snakker selvfølgelig om uke planleggeren, den som henger rett på innsiden av utgangsdøren, den som gir meg all info jeg trenger om akkurat denne dagen og den som gir meg muligheten til å krysse av alt som har gått etter planen. Så ja, kanskje er det ikke så ille med ferie allikevel, kanskje er det ikke så ille med litt rot, og kanskje er det ikke så ille om de går til naboen 5 minutter for tidlig.

Sett under ett må jeg si at jeg er mest glad i hverdagen, den har flest aktiviteter men den har også flest rutiner som man lærer seg å leve med. Nå gleder vi oss bare til skolestart i dette huset, spesielt er det en ung gutt her som gleder seg litt ekstra da han skal på skolen for første gang. Vi møter hverdagen med et stort smil og gleder oss til å ta fatt på høstens ukeplaner.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s