Det store mirakelet

miracles.jpg

Danskebåten er I ferd med å legge til kai, man kan høre den tute over hele byen. Solen skinner mot havet og det dannes flotte farger og former i vannet, fuglene flyr av sted i redsel for den høye lyden og bølgene skvulper litt hardere mot kaien som følge av båtens bølger. På dekk sitter et ungt par, du kan se de har sorg i ansiktene og det er ikke et smil å skimte. De holder hender og viser hverandre både omsorg og kjærlighet i denne tunge tiden..

De har i lengre tid forsøkt å få barn, dette har ført til at de nå for tredje gang har vært i Danmark i forbindelse med prøverør. Hittil har de ikke hatt hellet med seg og det er nok det som gjør at de for første gang ikke tørr å håpe, det er det som gjør at de ser sørgelige ut og det er det som gjør at man ikke kan skimte noen smil. Deres næreste og familie er de eneste som er blitt informert denne gangen, de har ikke turt å snakke om dette i offentligheten da de vet hvor vondt det har gjort de andre gangene det ikke har gått veien.

gravid

Ventetiden føles som en evighet, det er som hvert sekund føles som en dag, det er som om hver dag føltes ut som et år. De vet hvor skuffet de blir om det nok en gang ikke har lyktes, de har kjent på sorgene før og nettopp dette gjør at de denne gangen ikke har turt å ha noen forhåpninger. De har gravd i den dypeste kjeller, de har kjent på sorger de aldri før har følt og deres eneste ønske er at de endelig skal klare å bli gravide. Tiden har gått og endelig er svaret de har ventet på kommet i deres hender..

Nok engang ender det i sorg og skuffelser, svarene forteller dem at de nok engang har mislykkes i forsøket og bli gravid. Kvinnen i forholdet er nå så langt nede at hun forteller sin kjære mann at hun ikke lenger ønsker å prøve, hun er lei av å bli skuffet og hun er lei av å bli lei seg. Nå har hun kommet frem til at ønsket om å få barn ikke lenger veier mer enn skuffelsen ved å ikke kunne få det. De legger det hele bak seg og forsøker å komme tilbake til sine normale liv.

hj.jpg

Noen måneder senere kommer den store overraskelsen, kvinnen i huset har i lengre tid følt seg litt uvel og nå har hun for første gang følelsen av å være gravid. Hun kjøper seg raskt en graviditetstest og hennes mistanker blir bekreftet, de har endelig lykkes og endelig skal de få kjærlighetsbarnet de så lenge har ønsket seg. Gleden står i taket i huset de bor i, de ringer rundt til venner og familier og forteller om den store nyheten.

Dette høres nok ut som et eventyr men dette er en historie som for et par jeg har pratet med har vært så heldige å oppleve. I flere år forsøkte de å få sitt kjærlighetsbarn, og endelig hadde de lyktes. De mener selv at det var tiden hvor de la det fra seg og ikke stresset med å få barn som gjorde at de endelig lykkes, det å slippe alt stresset var den viktigste faktoren i deres kamp om å få barn. Da tankene om et barn var borte og da tankene om å måtte ta en ny tur til Danmark forsvant, først da opplevde de livets største mirakel.

Tusen takk til paret som stilte opp med sin historie, av hensyn til dem og deres familie har de valgt å være anonyme.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s