Savnet av mamma

hånd.jpg

På et venterom i sentrum sitter den unge jenta og hennes far, blant hvite vegger og utleste magasiner sitter de utålmodige og venter på sin mor. Hun er inne hos legen og nå begynner selv faren og kikke på klokken, hun har vært der inne nå i lang tid og den unge jenta begynner å bli lei av å vente. Endelig går døren opp foran dem, med tårer i øynene og et sørgelig blikk kommer moren gående mot dem. «Det er noe vi må snakke om, jeg har noe alvorlig og fortelle dere» sa moren, man kunne se det på faren at han forstod at noe ikke var som det skulle..

«Jeg er alvorlig syk, jeg har fått uhelbredelig kreft» fortsatte moren, den unge jenta som ikke engang var gammel nok til å forstå hva dette betydde kikket rart opp på moren. «Mamma skal dø og jeg vet ikke hvor lenge jeg har igjen å leve», først da skjønte den lille jenta alvoret. Hun kunne ikke skjønne at dette stemte, hun var bare 8 år på denne tiden og hvem skulle nå passe på henne om moren skulle dø? Dette var starten på et langt og skummelt mareritt for den lille familien.

Three crosses on a hill

Måneder kom og måneder gikk, for hver dag som gikk ble moren dårligere og dårligere. Til slutt ble hun lagt inn på sykehuset da hun fikk et hull i magesekken sin, dette førte til flere operasjoner men fasiten var den samme, hun kom til å dø og det var bare spørsmål om tid. Etter operasjonene ble hun så dårlig at hun lenger ikke klarte å prate, tilstanden var så dårlig at hele familien flyttet inn på sykehuset. Der ble de boende i en uke før de flyttet hjem igjen.

De neste dagene ble en prøvelse for hele familien, faren i huset bodde omtrent på sykehuset hele tiden mens han våket over sin dødssyke samboer. Tilstanden ble stadig forverret og det var ikke lenger noe legene kunne gjøre, moren som ikke lenger kunne prate ordentlig nektet og høre om eller snakke om døden. De hadde fått god tid på seg til å forberede seg på dette med døden, men da dagen kom var sjokket og sorgene allikevel veldig store.

rrr

Den unge jenta som lå hjemme og sov ble vekket av at faren kom inn på rommet hennes, han fortalte henne at de trengte og prate sammen og at det var veldig viktig at hun fulgte med på hva han hadde og si. Ordene som kom ut av munnen hans gjorde den unge jenta veldig lei seg, han fortalte henne at moren nå var dø og at de skulle dra til sykehuset å ta et siste farvel med mamma. Den unge jenta som hadde vært ei mamma jente hele livet tok dette veldig tøft, det ble mange tårer og mye sorger i de kommende ukene.

Så etter begravelsen skjedde det noe med den unge jenta, hun stengte alle følelser ute og hun nektet og besøke sin mors grav. Hun mente det at moren ikke befant seg på kirkegården, hun fikk tanker som fortalte henne at moren fremdeles var med dem. Tankene ville ha det til at om hun besøkte kirkegården, hadde hun på en måte godtatt morens død og hun ville forsvinne fra jorden for godt. Det var mange vonde tanker på denne tiden, men tankene om at moren ikke skulle få oppleve at hun konfirmerte seg, fullføre videregående og se henne vokse opp var de verste.

Etter en kort periode forsvant alle tankene fra den unge jenta sitt hodet, hun blokkerte alt som hadde skjedd og forsøkte å komme seg videre i livet uten å virkelig kjenne på følelsene og tapet. Der og da funket det veldig fint for den unge jenta, tapet av moren var et mørkt kapittel hun hadde lagt bort, gjemt og begravd. Hun fikk tilbake gleden i livet og hun levde et tilnærmet normalt liv de neste årene, frem til en dag hun ikke lenger klarte å skjule følelsene, alle de vonde tankene kom tilbake og dette var starten på et nytt mørkt kapittel i hennes liv.

Hva skjedde med den unge jenta? Var hun sterk nok til å bære alle disse vonde opplevelsene i livet? Resten av historien skal dere få i morgen, da mitt intervju objekt trengte en liten pause i fortellingen. Jeg kan si så mye som at det er verdt og følge med i morgendagens fortsettelse.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s