Når barna blir en pengegruve

barna oskar.jpg

Jeg har møtt motgang, jeg har møtt hat og jeg har møtt folk som hevder jeg bruker barna for å oppnå flere lesere, mange har også hevdet at jeg bruker bilder av barna kun for å tjene mer penger på bloggen. Folk har vært kritiske, folk har vært sinte og det er noe jeg til en viss grad kan akseptere, men når det går på det personlige plan og det blir beskyldninger som ikke engang fortjener offentlighetens lys må jeg få lov til å komme med et motsvar til alle dere som er kritiske

Jeg kan absolutt forstå deres argumenter, jeg kan forstå at dere er kritiske for denne debatten har pågått i lang tid og ikke bare mot meg og mine bilder. Det at jeg i tillegg bare er en ste pappa er nok med på å tenne flammene i bålet, men det er ikke sånn at jeg legger ut bilder uten foreldrenes samtykke. Så er det jo sånn at vi mennesker er forskjellige, så at noen foreldre godtar og andre syntes det er helt feil er nok en naturlig reaksjon på dette.

familia.jpg

Mange har spurt meg hvorfor jeg velger å bruke bilder av barna på min blogg og svaret der er veldig enkelt, for selv om det er jeg som skriver, publiserer og reklamerer er dette blitt et prosjekt for hele familien. Hver dag spør barna meg hva som skjer på bloggen, de lurer på hva neste innlegg er og de spør meg om vi skal gå ut og ta noen bilder. De kommer med ideer til innlegg og de kommer med ideer til videoer, og hver morgen spør de om de kan sjekke ut bloggen på sine nettbrett.

For oss handler ikke dette om å bruke barna i det hele tatt, det handler om å involvere de i et prosjekt de er en stor del av. For bloggen er jo bygget opp under mine erfaringer som nybakt ste pappa, det betyr at store deler av denne bloggen handler om nettopp disse barna. Da er det for meg helt naturlig og benytte bilder av barna, bilder som barna er med på å velge ut selv og i tillegg bilder som blir godtatt av foreldrene. For oss er dette et familie prosjekt og vi er stolte av å presentere det til dere lesere.

kidsa.jpg

Et annet spørsmål jeg ofte får er hva barna kommer til å si når de blir store, hva gjør du dersom de angrer og er flaue over hvilke bilder som er brukt. Svaret der er også enkelt for min del, for som fortalt tidligere er dette et familie prosjekt som de vil være en del av så lenge de syntes det er gøy. Den dagen barna er blitt så store at de ikke syntes dette er så moro lenger, må vi ta en vurdering på hva vi skal gjøre videre. For det er ikke verre enn å slette alt av innlegg eller hele bloggen dersom det føles riktig.

Jeg har tidligere hatt en blogg som jeg skrev veldig personlige om mine opplevelser og følelser i livet, dersom man nå ønsker og lese noen av disse innleggene nå er de umulig å finne frem til på grunn av at alt er slettet. Slik er det også i denne saken, nå syntes barna det er gøy og de liker og se bilder av seg selv på bloggen men den dagen de ikke gjør dette lenger er det faktisk bare og slette disse. Men akkurat nå koser vi oss med det og det er blitt en familie greie som jeg tror styrker samholdet i vår lille familie.

money.jpg

Når folk spør meg hvordan jeg kan bruke uskyldige barn for å selv tjene penger, må jeg dessverre bare trekke på skuldrene for så langt har jeg valgt og ikke tjene en krone på denne bloggen. Det er mye på grunn av at vi ser på dette som et prosjekt for hele familien, og ikke et prosjekt jeg skal tjene penger på. Ja vi har tatt i mot noen sponsor turer og sponsor oppdrag og dette er også barna en del av, og det er ikke vanskelig å spore gleden i øynene deres rundt om i Norges Familieparker.

Jeg er stolt av prosjektet vi har og måten ting blir gjort på, for meg er det helt riktig og fremstille barna i saker som omhandler dem. Samtidig skal jeg si at jeg respekterer de som velger og ikke fremstille sine barn i sosiale medier og blogger, dette er veldig individuelt og for meg er det ingen problem dersom folk ikke bruker bilder av sine barn. Jeg skulle bare ønske folk kunne opptre på lik måte i motsatt situasjon og respektere måten vi har valgt og gjøre ting på.

Vi bruker ikke barna, vi involverer de i et prosjekt de fremdeles har glede av!

under

4 thoughts on “Når barna blir en pengegruve

  1. Jeg synes dere er flinke jeg☺ følger dere omtrent hver dag, og det er morsomt å følge livet deres. Synes det er flott at du som skribent har funnet lykken etter at du “gikk i motbakke” en stund. Fortsett den gode jobben, jeg har all tro på at hele familien har godkjent det som blir lagt ut😁 Gleder meg til neste innlegg👍

    Like

  2. Det er alltid noen som skal mene så mye om alt.. Du og dere vet hva som er best for dere. Utifra det bittelille jeg har sett virker dette veldig positivt da 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s