Jakten på det perfekte

jjj.jpg

Det er en regnfull dag denne tirsdagen i hovedstaden, «Sophie» ligger på sofaen i leiligheten, rullet inn i ullteppene hun tidligere bare hadde til pynt. Slik har hun ligget i over et halvt år, i den samme stillingen, med det samme teppet og med den samme tv kanalen summende på i bakgrunnen. For femte gang på 20 minutter forteller Ellen DeGeneres at de «Right back after a short brake», dette betyr at det nærmer seg tiden av døgnet der «Sophie» må gjøre det hun hater mest her i livet..

For de siste månedene har vært en prøvelse for «Sophie», hennes hverdag har gått fra å være en ettertraktet motedesigner til en hverdag der hver eneste bevegelse er blitt en kamp om liv og død i hennes hodet. Hun har sluttet og ta oppdrag for kjendisene på rød løper, hun har sluttet og tegne opp skisser og hun har rett og slett ikke hatt energi til å bruke så mye som en kalori på mote, klær og design. Allikevel kjemper hun seg til denne ene tingen hver eneste dag for å føle seg levende.

perfect.jpg

For hver dag klokken 1300 har hun lovet seg selv at hun må opp fra sofaen, inn på badet for å ta seg en dusj og deretter pine seg igjennom de 45 minuttene hun bruker på å ta på makeup og finne klær. Den siste uken har hun sluntret unna litt når det kommer til make up`en, hun har gjort det hun må gjøre for å være klar til dagens oppgave og that`s it. Når hun ser seg ferdig med dette er det bare å finne frem kameraet og starte og ta dagens bilder.

Hun er veldig glad for at regnet i dag bøtter ned over hovedstaden, det betyr at hun kan ta dagens bilder innendørs. De dagene solen skinner og hun er avhengig av å komme seg ut er de verste, hun står ofte skjelvende ute i en park, klamrer seg til et tre mens kamera tikker inn bilder fra selvutløseren. Hele livet har hun levd den perfekte drømmen, der det perfekte har betydd alt. Det er nettopp dette som har tatt knekken på henne nå.

likes

Jaget etter å være perfekt, leve det perfekte liv og ha de bildene som gir henne mest likes har tatt knekken på henne. Det livet som ingen egentlig lever, men livet alle utgir seg for å leve har blitt et for stort press på hennes skuldre. Hun klarer ikke mer nå og nå er det på tide og finne ut hva livet egentlig betyr. Det betyr så uendelig mye mer enn det å opptre perfekt i sosiale medier, hun er lei av å gjemme seg bak et skall.

Kun fem minutter etter at sminke, klær og hår er gjennomført er hun tilbake i sofaen, bildene hun skulle ta i dag tok henne kun 4 minutter og slik har det vært det siste halve året. Hun ser så igjennom bildene i fra sofaen før hun redigerer litt på farger og skygger, deretter er hun klar til å poste dette i sosiale medier. Nok en dag har hun gjort det hun hater, nok en dag har hun opptredd perfekt uten at noen av hennes venninner aner hvordan hun egentlig har det

På tv`en kan man høre Ellen Degeneres annonsere nok en pause, i sofaen ligger «Sophie» og observerer at likes renner inn både på instagram og facebook kanalen hennes. Hun har alltid elsket jobben sin og muligheten til å drive med det hun elsker, men den siste tiden er gleden blitt totalt fraværende. Gleden hun tidligere følte ved å motta likes er borte, for henne er dette blitt den verste tiden på døgnet og en aktivitet hun MÅ gjøre fremfor og VILLE gjør dette.

ooo

Det er ikke sikkert så mange av dere kjenner dere igjen i akkurat «Sophie» sin situasjon, men jeg er sikker på at mange av dere kjenner dere igjen når det kommer til og skulle opptre perfekt i sosiale medier. For alle mennesker opplever såre og vonde stunder i løpet av et helt liv, men i det samfunnet vi lever i nå er folk mer opptatt av hvor mange likes man får fremfor hvordan man faktisk har det. En vanlig samtale mellom dagens ungdom handler ikke om hvordan man har det, men hvor mange likes man har fått.

For jenter i «Sophie» sin situasjon som presser seg igjennom en times tid med dusj, sminke og hår kun for å være perfekt til et bilde, hvorfor er det så viktig og se perfekte ut? Å hva er egentlig perfekt for dere? Jeg mener det at du er perfekt akkurat slik du er, du er skapt som du er og det er deg som person man skal like og ikke hva slags sminke, hår eller klær du har på deg. Her må vi som samfunn ta et ansvar for utviklingen, det er vi som har skapt dette samfunnet og nå kan vi endelig rette på det igjen.

Jeg utfordrer alle av dere til å ta et bilde av dere selv akkurat slik du er, og ikke hvordan du oppfatter som perfekt. Legg bildet i kommentarfeltet og feel the love ❤ For du er perfekt akkurat nå, bare ved å være deg selv er du perfekt og derfor kan vi nå vise sosiale medier at det er nettopp det som teller.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s