Lynnedslagene

lyn

Den perfekte og rolige familie idyllen ble raskt forvandlet til et drama om liv og død på søndagen, hvert fall om du spør barna her i huset så opplevde de det så ille. Men selv jeg som voksen mann må innrømme at jeg kjente på frykten i denne situasjonen, da rullelynet gnistret seg oppover armene mine og brente av det som var av hår. Så redde ble vi at vi faktisk pakket sakene våre og forlot Olden for godt denne sommeren..

For alt var idyll denne søndagen, nok en gang våknet vi opp til klar himmel, til en varm sommerdag som gjorde det for varmt og oppholde seg ute på tunet. Vi hadde vært en tur på lekeplassen i sentrum, vi hadde vært og badet og nå var det til for grilling på tunet. For første gang siden vi kom opp til Olden så vi endelig noen skyer som lurte seg over fjellene, endelig fikk vi litt etterlengtet skygge og det ble behagelig og sitte ute. Men det var nettopp disse skyene som skulle få oss til å flykte bare timer senere.

Regnet kom sigende på og vi kjappet oss med å trykke ansiktene våre fulle av rekesalat, potetsalat og ketschup. I det vi lukket døren bak oss kunne vi høre buldringen starte, det var ikke noe utenom det vanlige men allikevel nok til at barna ble redde. Yngstemann i huset stod kledd i gummistøvler, regntøy og solbriller for å være på den sikre siden. Mye latter ble det av denne situasjonen, men like fort som det kom var tordenværet borte igjen.

lightning

Men så klokken 2100 var det tilbake, jeg satt og delte bloggen på pc`en da det smalt. Lynet gikk rett i min pc og det fortsatte som rullelyn oppover armen min, jeg hoppet til og i rent adrenalin kick løp jeg ut i stuen og lukket døren bak meg. Vi følte oss trygge i stuen og valgte derfor å oppholde oss der, men så skjedde det som skulle skremme oss vekk fra hele Olden. Det slo ned også i stuen, gnistene stod fra lamper og kontakter og rulle lynet virret rundt i en jakt på og treffe en av oss.

Vi tok bikkje og barn under armene og løp alt vi maktet ut i bilen, vi startet motoren og bare kjørte av sted vekk fra lynet. Noen minutter senere kom vi på at vi hadde glemt igjen mobiler i huset, frykten for at det skulle begynne å brenne i huset var også tilstede så vi måtte tilbake. Vi ventet i 30 minutter ca før vi kjørte opp igjen og hentet mobiltelefonene våre og så til at alt var som det skulle i huset, nok en gang kjørte vi vekk fra Olden og fikk kontaktet familie.

Det så ut til å bli et lite opphold i været cirka en halvtime etter at vi forlot huset, vi bestemte oss så får og kjappe oss og pakke alt vi eide og hadde å sette nesen på vei hjemover. Som sagt så gjort, fikk vi pakket det vi hadde tatt med oss og vi kjørte av sted. Datteren i huset i badedrakt fra badingen tidligere på dagen og gutten i huset i bar overkropp og speedo fra badeturen. De fikk skiftet i Stryn heldigvis før vi satte fart over fjellet.

Vi kjørte langt og lenge og lenger enn langt, men da vi kom til Beitostølen var vi så slitne at vi måtte legge oss inn på hotell for å ikke kjøre av veien. Der ble vi liggende til i går før vi kjørte hjem til trygge og gode Sandefjord, nå sitter vi igjen med livredde barn og en historie få kan forstå alvoret av. Vi var livredde men vi er heldigvis alle i trygge nå, så det var slutten på årets sommerferie.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s