Et lite glass rødt

rødvin

Kari puster lettet ut der hun henger den siste genseren på klessnoren, hun har vært ekstremt effektiv i dag og nå venter hun utålmodig på å kunne hente datteren sin i barnehagen. Den lille jenta hennes har nettopp begynt i barnehagen, for tredje dag på rad går Kari hjemme og bare venter på å hente den lille skatten sin igjen. Det er noe spesielt når man setter barnet sitt i barnehagen for første gang, det er nytt spennende og savnet etter barnet blir stort. Hun ser utålmodig bort på klokken så ringer telefonen..

De gylne toner av «Sommartider» kimer ut fra telefonen hennes, hun leter febrilsk etter hvor hun har lagt telefonen men hun finner den til slutt under en kleshaug på badet. Det er venninnen Sara som ringer henne, de to har vært venninner siden barndommen og de begge har barn i samme barnehage. Derfor har Sara kontaktet henne i dag for å høre om de skal hente barna sammen i dette fine været, de snakker om å ta med barna i parken etterpå for å få litt kvalitetstid sammen med hverandre og barna.

Kari syntes dette høres ut som en kjempe ide og takker gladelig ja til tilbudet, men det er da Sara spør henne om de skal gå innom en gaterestaurant og ta et lite glass rødt før de går å henter i barnehagen at Kari blir usikker. For Kari er det ikke aktuelt og gå å ta seg alkohol før man henter barnet sitt i barnehagen, Sara prøver og overbevise henne med all verdens gode argumenter men Kari har bestemt seg. Da maset blir for stort fra barndomsvenninnen velger hun å takke nei til hele avtalen før hun legger på.

øl

For Kari er det ikke aktuelt å drikke alkohol før henting i barnehagen, riktignok er det kun et glass vin men dersom noe skulle skje med barnet hennes vil hun være tilgjengelig til å kjøre det til legevakt eller lignende. For det andre syntes hun det er helt feil og ta seg et glass vin før henting, da hun ikke syntes det er etisk riktig og hente sitt barn etter å ha drukket alkohol. Diskusjonene dem imellom fortsatte på messenger men det endte med at de gikk hver for seg for å hente barna sine i barnehagen.

Dette er en historie som er hentet fra det virkelige liv, et lite glass vin var med på å sette to barndomsvenninner opp mot  hverandre. Den ene mente at dette var helt innafor mens den andre var totalt imot, selv om ikke vennskapet ble ødelagt av dette satt det virkelig vennskapet på prøve. For meg personlig ville ikke jeg heller ha hentet barnet i barnehagen etter å ha drukket alkohol, riktignok var det snakk om et glass men for meg er det uansett ikke riktig å gjøre dette.

Dersom din bestevenn bedte deg med på et lite glass alkohol før henting i barnehagen, hva ville du gjort i dette tilfellet?

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.

under

2 thoughts on “Et lite glass rødt

  1. Jeg er helt enig med denne mammaen og med deg. Jeg rørte aldri alkohol før henting av barna mine i barnehagen, ei heller kveldene i ukedagene. Kun når barna var trygt i seng i helgen og jeg var sikker på at de hadde det bra. Men det ble med det ene glasset en skjelden lørdags kveld. For i mitt hode hører ikke barn og alkohol sammen 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s