Bursdagsselskapet..

bursdag

Den unge gutten kikker utålmodig bort på klokken, det har han gjort den siste halve timen. Klokken er nå blitt 1705 og han venter spent på at første bursdagsgjest skal komme, de skulle vært her klokken 1700 men han tenker at de helt sikkert er på vei. Mor har kjøpt inn det kuleste service som den unge gutten selv fikk velge, mormor har bakt kaker til alle barna og pappa har gjort klar en stor overraskelse til de fremmøtte i kjelleren. Men det er ingen som dukker opp i bursdagen til den lille gutten..

I flere uker har han telt dager og sett frem til den store bursdagsfeiringen, han har invitert alle guttene i klassen til selskapet. Han kjenner ikke alle like godt men han syntes det var viktig å invitere alle guttene, det er en perfekt mulighet til å få vist frem sine kuleste leker og bli litt bedre kjent. Invitasjonene ble sendt ut i god tid og for hver dag som har gått har han vært en dag nærmere den store dagen, endelig var dagen han hadde gledet seg til så lenge her men den ble ikke helt som forventet.

burrss

Ingen dukket opp i bursdagen til den lille gutten, igjen sitter en familie med masse kaker, fancy service og ikke minst en sønderknust gutt. Hva er det som gjorde at ingen ville komme i bursdagen hans? De dobbeltsjekket invitasjoner og de sendte melding til foreldrene og spurte om alle hadde mottatt invitasjonene, den ene meldingen etter den andre tikket inn o alle hadde den samme forklaringen at deres sønn ikke ønsket å delta i bursdagen.

Til og med hans beste venn dukket ikke opp i bursdagen hans, for på skolen hadde det den siste tiden dannet seg grupperinger i klassen. Skolen hadde forsøkt å ta tak i problemet men uten å lykkes, dette hadde medført at alle guttene i klassen hadde bestemt seg for å ikke delta i bursdagen til den lille gutten. Dagen etter den planlagte bursdagen dukket ikke den lille gutten opp på skolen, han var helt fra seg og i tillegg flau over at ingen dukket opp på hans store dag.

lys.jpg

Dette er vonde minner og sår denne gutten vil bære med seg i lang tid, men det verste er at han ikke er alene. Flere steder i landet sitter det en liten gutt eller ei lita jente og venter på at gjestene skal komme, de samme guttene og jentene sitter igjen med de vonde minnene og de samme guttene og jentene møter en tøff skoledag dagen derpå. For meg er det vanskelig å forstå at det i det hele tatt er mulig, for hva barna mener er en ting men her må foreldrene ta anvar.

Alle barn elsker bursdager med pølser, kaker og leker, så hva er det som gjør at barna ikke ønsker å delta i dette? Hadde datteren her i huset kommet å sagt hun ikke ville delta i bursdagen til ei klasse venninne, ja da hadde ikke jeg latt det passere med et OK. Da hadde jeg spurt henne opp og ned hva som gjorde at hun plutselig ikke ønsket dette, for en ting er om det ikke passer og at man gir en beskjed men dersom man bare ikke vil er det  noe som ikke stemmer.

For barn er fremdeles bursdager en morsom ting å feire, så la de få positive opplevelser rundt dette så lenge man syntes bursdager er gøy. Så må foreldre rundt om bli flinkere til å snakke sammen og med barna sine om dette, slik at vi slipper flere historier som med denne lille gutten.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s