Når alkoholen blir viktigere enn barna!

øl

Det er sommer på Hvaler, hytteområdene langs sjøen er stappet av mennesker og det kan se ut til at alle hytte eierne er på plass for å nyte sommervarmen. Lukten fra tente griller og stekte koteletter kjennes i hele nabolaget, på hytten nærmest vannet sitter familien Amundsen klare til å hive nedpå med både burger grillspyd og koteletter. Datteren Mina som hele dagen har lekt med bøtte og spade nede på tomtens strand område derimot har sett frem mot kvelden med skrekk og redsel.

Den lille jenta som nettopp er blitt 4 år er ikke så veldig glad i disse familie middagene på kvelden, for etter en lang dag på vannet med familiens båt er det nemlig tid for at far i huset tar seg en velfortjent øl. Men det som er problemet med det er at han ikke klarer å ta bare denne ene ølen til maten, for resten av kvelden går han stadig til familiens doble kjøleskap for å hente seg en ny øl. Mina som er blitt stor nok til å merke på pappa at han forandrer seg, liker ikke at pappa blir både høylytt og tullete.

Uroen i blikket og klumpen i halsen stiger i takt med farens alkohol inntak, den ellers så snille og gode pappaen forvandles raskt til et monster i barnets øyne. Hun ser etter omsorgen, hun ser etter forståelsen og hun ser etter den pappaen hun er så glad i, men for hver enhet han inntar blir han mindre og mindre oppmerksom på sin lille datter. Slik har det vært for Mina siden hun var ei lita jente, så lenge hun kan huske har hun måttet leve med en far som endrer holdning og oppførsel i takt med alkoholen.

vinn

I Norge er det veldig mange barn som har det slik som Mina i denne historien, alkoholen går foran barna og barna sitter igjen med en utrygghet de er nødt til å leve med hele livet. For ifølge kilder som har forsket på dette er det over 90.000 barn som sliter med at foreldre misbruker alkohol i dette landet, dermed er det også 90.000 barn som ser frem mot sommeren og ferier generelt med en frykt og usikkerhet rundt hva som venter dem.

Barn skal ikke være nødt til å passe på at ingen ser pappa full, at ingen sier noe som gjør at mamma starter og drikke igjen eller å måtte ta ansvar for seg selv da foreldrene ikke er i stand til dette. Ingen og da mener jeg ingen barn skal være nødt til å settes i denne situasjonen, men dessverre er virkeligheten en helt annen en mine ønsker. Jeg vet det er skrevet sider opp og sider ned om dette temaet men allikevel velger jeg å dele mitt syn på dette, da jeg mener dette er et tema man ikke får hatt nok fokus på.

La sommeren bli noe hyggelig for hele familien, la barna få din fulle oppmerksomhet og la barna få leve et bekymringsløst liv slik et barn skal.

under

 

 

2 thoughts on “Når alkoholen blir viktigere enn barna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s