Er jeg god nok?

god nok

Da jeg for noen måneder siden fikk beskjeden om at jeg skulle bli pappa for første gang kjente jeg en enorm glede inni meg, for siden jeg var en ung mann med store drømmer har en av mine største drømmer her i livet vært å få barn. Så gleden var stor den dagen jeg fikk vite at jeg skulle bli far, selv om ingenting var planlagt og det kom litt overraskende på føltes det allikevel så riktig. Allikevel sitter jeg med en frykt i kroppen jeg sliter med å bli kvitt, for hva om jeg ikke er god nok..

Alltid har jeg fått høre at jeg er så flink med barn, at jeg burde jobbet med barn og at jeg er skapt til å være pappa. Endelig er det din tur for dette har du ventet på lenge sier folk til meg, det er for så vidt riktig det at jeg har hatt et ønske om å bli far men nå som det skal bli en realitet må jeg si at jeg ser frem mot dette med en skrekk blandet fryd. For hva om jeg ikke er egnet til å være far, hva om jeg ikke takler våkenetter og hva om jeg ikke klarer å gi barnet den omsorgen den trenger?

stella.jpg

For selv om folk syntes jeg er flink med barn og jeg selv føler jeg har en god kontakt med barn, så er dette barn man kan forlate igjen etter noen timer eller levere tilbake etter overnatting. Nå blir det en fulltidsjobb, jeg kan ikke lenger sette meg ned og si jeg trenger og hvile litt eller levere barnet fra meg når jeg selv syntes det er nok. Kanskje er det normalt for en som skal bli forelder for første gang og kjenne på disse tankene, for alt som møter meg fremover er nytt og spennende derfor er det kanskje naturlig.

Jeg har jo fått litt trening på dette med å ha barn nå også som jeg er stefar til to barn, men disse er tross alt 6 og 9 år og de er ferdig oppdratt og ganske selvstendige. Så sånn sett harr jeg vært litt sånn som de som jukser på prøver på skolen, de som tar en snarvei frem til målet og den beståtte prøven. Nå står jeg på skratch og må virkelig lese meg opp før den store prøven starter om noen måneder, en prøve jeg ikke kan jukse på, en prøve jeg er nødt til å bestå og en prøve jeg kan sitte igjen og være stolt av resultatet på.

huske.jpg

Nå skal jeg ikke si at disse følelsene overskygger gleden og spenningen jeg har i kroppen, men jeg må ærlig innrømme at disse tankene har aldri slått meg før jeg fikk den endelige beskjeden om at jeg skulle bli far. Før har jeg bare tenkt at det å bli pappa skal bli en drøm, en glede og ikke minst min største opplevelse i livet, det kommer det også til å bli men det er noen hinder på veien som man skal takle og det skal jeg søren meg klare. Jeg skal vise hele verden og meg selv at jeg er god nok.

Har du noen gang kjent på disse følelsene før du fikk ditt første barn?

under

2 thoughts on “Er jeg god nok?

  1. Men du trenger ikke vise hele verden at du er god nok. Det holder at du er god nok for barnet og at du og mor samarbeider er romslige med hverandre. Å legge litt bort hva andre tenker og tror er nok lurt.

    Kos deg med veien!

    Lykke til!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s