Jeg savner en ordentlig venn!

ensom

På soverommet ligger en mann og funderer over livet, han har alt han kan drømme om, en god kjæreste, to flotte stebarn og en familie som bryr seg om han. Allikevel er det noe som mangler i livet han, han savner en ordentlig venn, en han kan prate med om alt og en som han kan tilbringe fritiden sin med. Han har veldig mange bekjente men med unntak av sin kjæreste har han ikke det man kan kalle en bestevenn.

Som et bekymringsløst barn vokste jeg opp i Larvik på 90 tallet, jeg startet på Østre Halsen skole og bodde i en firemannsbolig på Skreppestad. Jeg hadde bollekinn, bolleklipp og runde briller med tjukke brilleglass, et perfekt mobbeoffer på den tiden der altså. Men faktisk ble det ikke sånn for i området der jeg bodde hadde jeg utrolig mange kompiser, disse lekte jeg med hver eneste dag og hadde mine beste minner med.

ensom 2.jpg

Jeg var alltid invitert i barnebursdager og jeg hadde alltid noen å leke med i skolegården. Dersom noen av de eldre gutta prøvde seg med erting av brillene, tok jeg frem ballen og driblet de på ræva til de holdt helt kjeft. Fotballen har nok også vært en viktig bidragsyter til at jeg hadde så mange venner som jeg hadde, for på et lag bygger man vennskap på en slik måte ingen andre vennskap bygges på.

Så da jeg i 6 klasse byttet skole og flyttet til Sandefjord hos min far, var det veldig lett å finne seg en plass i skolegården. De fleste visste allerede hvem jeg var på grunn av fotballen og flere av klubbene i byen hadde tilbydd seg å ta over talentet Solheim. Valget falt på Runar til slutt og der bygget jeg enda flere vennskap enn tidligere. Jeg følte meg som en godt likt person både av gutter og jenter på skolen.

Jeg var også en ganske rampete gutt da jeg startet på ungdomsskolen, jeg var sikker på at jeg kom til å bli fotball proff og ga dermed litt faen i skolen. Jeg gjorde og sa ting jeg kanskje ikke burde gjort og dette satt meg opp i mange ubehagelige situasjoner, men alle de tingene jeg gjorde skapte latter blant medelever og venner så jeg fortsatte i samme spor. På denne tiden hadde jeg et harem av venner, men den dag i dag er situasjonen en helt annen.

ensom1.jpg

Jeg var kommet dit i livet at jenter begynte å bli interessant og på Ranvik skole disco fant jeg det som på den tiden var drømmedama, vi danset etter de fantastiske toner av Las Ketchup eller beveget meg etter musikk som jeg liker å kalle det jeg driver med. Vi traff hverandre flere ganger og plutselig ble vi et par, dette forholdet varte i nesten 3 og et halvt år. Det var en veldig fin tid som alltid vil være en fin del av mitt liv, men vennene mine mistet jeg flere av på denne tiden.

For som ung og forelsket vil man helst være med sin kjæreste og kun henne, dette gjorde at gutta ikke lenger gadd og spørre meg om å finne på ting for enten var jeg på fotballtrening eller så var jeg med min daværende kjæreste. Hele uken gikk bort til dette og jeg vil ikke si jeg angrer på det den dag i dag, men jeg skulle ønske at jeg var litt mer opptatt av å beholde de gode vennskapsbåndene. For den dagen det ble slutt med kjæresten, måte jeg virkelig kjempe for å komme tilbake til gjengen.

Men det gikk fint og de tok meg tilbake mot et løfte om at ikke dette måtte skje igjen, som singel hadde jeg ingen problemer med å godta dette. Men det skulle ikke gå lange tiden før jeg igjen var i samme situasjon, jeg traff min neste kjæreste kun 8 måneder etter den forrige. Ting ble litt annerledes da jeg inviterte med gutta på ting i starten av forholdet. Vi var kjærester i ca 9 år og det ble mindre og mindre kontakt med gutta i løpet av disse årene.

ensom 3

Da dette forholdet også tok slutt ble vi sittende igjen med venner på hver vår side, to av disse vennene har jeg også den dag i dag. Luis og Martin betyr veldig mye for meg, de er gutter jeg kan prate med, gutter jeg kan stole på og gutter som stiller opp for meg uansett hva. Men livet er til tider ensomt selv om jeg har en kjæreste og to stebarn og en veldig god familie som støtter hverandre uansett. Så jeg vil ikke kalle meg ensom på noen som helst måte, men jeg vil si jeg har levd store deler av livet uten venner.

Venner som i de jeg kan prate med om alt, de jeg vet jeg kan stole på og de jeg kan ringe om det skulle være noe. For ensomhet trenger ikke være en person som sitter alene og ikke har noen og prate med, mange personer har veldig mange bekjente men den dagen man virkelig trenger hjelp til noe av sin næreste venn er det ingen å spørre. Så mitt tips er å ta vare på vennene man har og pass på de menneskene man har rundt seg. For dårlig tider il komme og det er da du trenger dem.

Hva er ditt forhold til ensomhet?

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s