Ulykken

ulykken.jpg

På vei til sommerferie sitter to unge gutter i bilen på vei mot Sverige, på anlegget dunker Despacito og guttene forsøker så godt de kan å synge med. Målet for ferien er å finne drømmedama på et sted de aldri før har vært, tinder kontoen er oppgradert å nå skal det virkelig sjekkes. Kort tid etter de har forlatt Bastø fergen plinger den første matchen inn på tinder kontoen til den ene av de unge guttene, nysjerrig på hvem som er hans første match på turen tar han opp telefonen. Det skulle han aldri ha gjort..

Jenta på bilde har langt lyst hår, hun har røde lepper dekket av leppestift og hun har en utstråling som raskt vekket oppmerksomheten til begge guttene, men som passasjer i bilen blir Martin litt usikker på at sjåføren er så opptatt av telefonen sin at han til slutt velger å si ifra. «Slapp av da, jeg har full kontroll på veien jeg» får han til svar. Det er ikke godt nok for Martin som til slutt velger å rive telefonen ut av hånden til kompisen og legger den fra seg.

Sekunder senere tikker det inn nok en tinder beskjed, denne gangen er det den søte jenta som har gitt han et lite hei, dette vekker guttens oppmerksomhet på nytt og han velger igjen å strekke hånden mot telefonen som ligger godt plassert foran girspaken. Meldingen leses og han spør Martin om han har noen gode tips til hvordan han kan gå frem med denne skjønnheten.

mobil

Martin er fremdeles ikke komfortabel med at sjåføren til stadighet viser større interesse for telefonen enn trafikken de nå kjører i, han velger å fortelle sjåføren at han kan hjelpe han med å skrive mens han kjører bil. Han strekker ut hånden mens han kikker på sjåføren, sjåføren rekker telefonen mot han men før han rekker og ta den imot smeller det. Guttene som var på vei til sin første sommerferie i utlandet hadde nettopp blitt utsatt for en forferdelig ulykke.

To uker senere våkner sjåføren til liv igjen på sykehuset, han er omtåket og veldig forvirret rundt hva som er årsaken til at han i dag ligger på sykehuset. Legen forteller han med en rolig stemme at han har vært utsatt for en bilulykke i Fredrikstad to uker tidligere, han selv kan ikke huske noe av dette og spør så hvordan dette skjedde. Legen svarer med å fortelle han at han var i en alvorlig ulykke hvor han og hans venn Martin ble hardt skadet i en ulykke.

Uansett om han er omtåket husker han igjen Martin, bestevennen hans gjennom hele barndommen har betydd mye for han. Han blir stresset der han ligger i sengen, legen prøver og roe han ned å ber han legge seg ned og slappe av. Han spør så legen om han kan få lov til å møte Martin for å spørre hvordan han har det. Legen ser på han med et alvorlig ansikt før han forteller at Martin dessverre er dø.

blålys

Vi klarte dessverre ikke og redde han, vi jobbet intenst med han her på sykehuset men livet stod ikke til å redde. Han ble sittende fastklemt inne i bilen i lang tid og skadene var for store til at det var mulig for oss å gjøre noe, jeg må bare beklage og si at du ikke kommer til å Møte Martin igjen. Tårene triller fra sjåførens øyne, ennå er han ikke klar over at det var hans mobilbruk som forårsaket ulykket. Men tiden vil komme og da kommer han til å plages av dette resten av livet.

Dette er heldigvis ingen sann historie fra mitt liv, men daglig utsettes sjåfører for ulykker på grunn av mobil bruken. Så neste gang du bare skal sjekke en snap, poste en statusoppdatering eller sjekke en melding, Dropp det. Vi har ikke råd til og miste flere mennesker på grunn av mobilbruk i bilen nå, man utsetter ikke bare seg selv for fare men også andre.

Del denne om du støtter budskapet og la oss sammen bekjempe den høye andelen av mobilbruk på Norske veier.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s