Opp med hodet

telefon

Ute på fotballbanen løper det 14 febrilske gutter etter en ball, lille Ole som har spilt football I snart 2 år er I ferd med å gi opp. Han føler han ikke er like god som alle de andre, han scorer aldri mål og nå syntes han rett og slett fotball begynner å bli kjedelig. Plutselig kommer ballen mot han i en høy fart, han snur seg litt vekk og ballen treffer han i rygger. Ballen går i en perfekt bue over motstanderen og han er alene mot keeper..

Keeperen kommer ut og Ole forsøker å drible seg forbi, med en nydelig finte runder han keeper og setter ballen i det åpne målet. Ole har nettopp scoret sitt første mål i karrieren og man kan se smilet omtrent gå rundt ansiktet hans, han løper bort til benken, tar give me five med en kamerat for så å sette seg ned og drikke litt vann. Han sitter litt i ro på benken og tenker over hvor gøy dette var, så reiser han seg opp å går bort til tribunen.

fotball

Mellom mange foreldre på tribunen sitter Trine, hun er 35 år og jobber som reklameprodusent for et av byens reklame selskaper. Hun har nettopp fått opp nok et varsel på telefonen, Sara har nettopp publisert noe på facebook for første gang, hun åpner telefonen spent for å se hva dette dreier seg om. Det var kun et bilde som hadde blitt lagt ut, men herregud å mye som har skjedd her den siste timen tenkte Trine og fortsatte å bla seg nedover siden.

Hun skvetter til da alle rundt henne begynner og skrike og rope, hun er midt i en av disse morsomme quotene så hun blir litt irritert for at alle skal rope og skrike sånn. Hun leser ferdig quoten og nå har jubelen lagt seg på tribunen, plutselig tikker det inn en snap fra en mann hun lenge har ventet på svar fra. Samtidig kommer det en liten gutt bort til henne å sier «Mamma, Mamma, så du det herlige målet jeg scoret?» Hun svarer «Vent litt nå Ole»

sosi.png

Jeg som blogger burde i utgangspunktet være glad for at folk bruker telefonene sine så mye som mulig, jeg lever av at folk benytter seg av sosiale medier. Men denne historien er en sann historie fra tiden jeg var trener for et guttelag i Sandefjord, gutten jeg trente hadde nettopp scoret sitt første mål og var kjempe stolt. Moren hans derimot hadde ikke fått med seg noen ting på grunn av at hun var for opptatt av å sjekke sosiale medier.

Hun hadde gått glipp av et øyeblikk som for sønnen hennes betydde alt her i verden, man kunne se skuffelsen i øynene hans da moren ba han vente og han skjønte at hun ikke hadde fått dette med seg. For de store øyeblikkene i livet ønsker du og dele med de du er glad i, men for Ole var det ikke mulig å dele det med andre enn seg selv og gutta på laget. Jeg forsøkte og muntre han opp jeg også, men den dag i da spiller ikke «Ole» fotball lenger.

Så vær så snill, ta hodet opp fra telefonen din litt oftere i sommer, del de store øyeblikkene med hverandre og ikke på sosiale medier. Men ikke glem å les bloggen da 🙂 

under

2 thoughts on “Opp med hodet

  1. Så enig med deg, her har vi en regel at når lille prinsessa (7mnd) er våken er verken TV eller telefon/data tilgjengelig da er det hun som er i fokus, når hun sover 1 av 2-3 lurer på dagen kan man velge mellom å sitte med telefon/data/TV eller legge seg sammen med henne å hvile selv 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s