Vekkerklokken = Det nye startskuddet

vekkerklokke

Det at man endrer seg så fort man har barn å forholde seg til er noe jeg kjente til, men at jeg selv skulle endre meg så radikalt hadde jeg ingen anelse om. Tidligere kunne jeg for eksempel stå opp om morgenen, ta meg dusj og pusse tenner før jeg kledde på meg og spiste en god frokost, slik er det definitivt ikke nå lenger. Mye har forandret seg men fremdeles er det noen ting jeg ikke er helt klar for.

Vekkerklokken har aldri vært noe jeg har vært fan av, tidligere var problemet å komme seg ut av denne varme dynen og ut i det kalde rommet. Deretter gikk alt på rutiner og man fikk noen rolige minutter med God Morgen Norge på fjernsynet før man måtte pakke sakene og dra på jobb, når man har barn og forholde seg til er vekkerklokken mer som et startskudd på alt stresset og jobben som venter.

Timmern

I 28 år har jeg hatt problem med å få meg selv opp av sengen, etter at jeg startet og levere og hente i barnehagen er det plutselig to jeg må få opp om morgenen. Riktignok skal det sies t det har vært litt lettere enn jeg hadde forventet, men akkurat som meg er yngstemann her i huset et skikkelig B menneske. Han våkner ikke ved første forsøk, ikke ved andre men på tredje forsøket våkner han litt til.

Når jeg så endelig har fått han til å våkne, lagt frem klær og gjort klar tannbørsten, kan jeg endelig bevege meg ned for å lage frokost og matpakke til han. Så når jeg plystrer en munter låt av Marcus og Martinus mens jeg lager matpakke, skal liksom han kle på seg selv, pusse tenner og komme seg ned trappen.  Men noen ganger er planen bedre enn selve utførelsen..

hjerte

Denne uken har jeg selv vært litt treg om morgenen og det medfører jo at også han får en stressende morgen, hver dag denne uken har jeg tatt av han dynen og lagt den ned på gulvet da dette er en fin metode å få han opp av sengen på. Det eneste problemet med det er at mens jeg er nede og smører matpakke og fyller vannflasker, har den sniken oppe vært og hentet dynen sin igjen å pakket seg inn.

Så da er det bare å starte helt på nytt med han, få han til å kle på seg, pusse tenner og gjøre sitt fornødende før vi løper ned trappen, kaster sekken på ryggen og sladder ut av gården med bilen. Slik vil det nok alltid være så lenge man har små barn i huset, det er bare å vende seg til at vekkerklokken er blitt det nye startskuddet.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s