Endelig ferie..

kenta

Vinduene står på vidt gap i klasserommet, inne i klasserommet sitter 20 varme elever å venter på at skoleklokkene skal ringe for siste gang før sommeren. Som en siste aktivitet før ferien har lærerinnen bedt elevene fortelle de andre hva som er deres ferieplaner denne sommeren, og mens de andre elevene forteller sine planer med høy stemme og engasjement sitter en gutt på bakerste rad å gjemmer seg litt bort i håp om at han ikke skal bli spurt..

Han kjenner det på hele kroppen og som om feberen sniker seg på kan han kjenne en kald følelse mens svetten triller fra pannen, blyanten han holder i hånden lager små klikk i bordplaten fra skjelvingene han har i kroppen. Han skulle ønske han kunne grave seg ned i gulvet å bare forsvinne fra det hele, men i det han har det som verst kan han hære frøken rope navnet hans..

kent

Den lille gutten som satt på benken skjelven og redd tilbake på 90 tallet er meg selv, det var den verste tiden av året hver gang frøken stilte spørsmålet «Ja Kent, hva er dine ferieplaner da?» Jeg visste akkurat hvordan det ville bli hver eneste gang jeg fikk det spørsmålet, for mens de andre skulle til Mauritsius og andre sydlige land skulle den unge gutten med de store brilleglassene til Sverige med Horten/Moss båten.

For innerst inne gledet jeg meg veldig til ferien, jeg gledet meg til å få besøk av mormor, jeg gledet meg til å spille fotball på løkka og jeg gledet meg til å besøke Sverige dagen etter mamma fikk feriepengene sine. Men i forhold til de andre barna som var på dyre ferien og levde et luksusliv med sand mellom tærne og paraplyer i cola glassene sine hadde jeg ingen ting å stille opp med.

løkke.jpg

For meg har aldri sommerferien handlet om sydenturer eller dyre fornøyelser som visste seg å bli for dyre også i år, for meg har sommeren handlet om minnene jeg har skapt med familie og venner, minner jeg den dag i dag aldri vil glemme og minner jeg setter umåtelig stor pris på. Jeg husker hullet jeg fikk på bukseknærne etter timesvis med fotball og jeg husker det myggstikket som klødde så utrolig den helgen mormor var på besøk

Jeg husker veldig godt første gang vi valgte å ta turen til Bø i Sommerland med familien, aldri før har jeg kjent slik glede som jeg gjorde denne dagen. For en liten pysete gutt med runde brilleglass og søte små bollekinn som i tillegg var redd for vann på denne tiden, var dette en tur jeg aldri kommer til å glemme. Det var dagen jeg fikk krone isen jeg hadde spurt om hver dag hele ferien og den dagen jeg fikk lov til å få en pakke fotballkort som jeg hadde siklet på hele året.

gsommer

For jeg lærte meg å sette pris på de små tingene her i livet, de små tingene som alle andre tok forgitt. Jeg lærte meg at livet ikke handlet om å bare få og få, men at man måtte jobbe for pengene man skulle bruke. For meg betyr minnene så mye mer enn å ha hvite sandstrender under føttene eller det å kunne gå rett fra solsengen og ut i det oppvarmede bassenget.

For minnene man skaper i feriene som barn må ikke nødvendigvis være så dyre, man kan fint ha en fin ferie uten å bruke 50.000 for å fly familien ned til Tyrkia eller Hellas. Dersom man tenker etter sekv også så er det nok de små tingene som har satt sine spor, den 3 turen til Gran Canaria kan jeg med sikkerhet si at man ikke husker en gang.

Så dette er en påminnelse til alle dere som ikke har mulighet eller råd til å reise på dyre ferier denne sommenen, til dere som gruer dere til å kun skulle være hjemme dette året og til dere som gruer dere til siste skoledag for å fortelle alle at dere ikke skal noenting. Ta vare på hverandre og skap minner med deg og dine, de beste minnene koster ikke en eneste krone.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s