Med mamma på cafe

cafe

Inne på cafeen sitter to søte jenter og snakker sammen, inn døren kommer en høy og mørk mann med veltrimmet skjegg og osende av de herligste parfymer. Jentene kikker opp å legger merke til denne hunken som har kommet inn, de ser på hverandre og fortsetter praten seg imellom. Hun ene sier at her er det bare å dra den frem og putte den i munnen mens det spruter helt vilt, hun andre bare sitter der og nikker bekreftende.

Dette er ikke starten på en pornofilm eller ei litta erotisk novelle, det er rett og slett praten mellom to nybakte mødre som snakker om amming. Allikevel kunne det lett ha hørt ut som noe helt annet dersom man ikke viste sammenhengen, men det er noe med disse nybakte mødrene som både er vakkert og elskverdig. Selv om det til tider kan være litt kleint og høre på, er det allikevel bare jenter som tar morsrollen på alvor og prøver å utveksle erfaringer.

what

Jeg har så å si ingen venner som har fått barn ennå, men etter at jeg ble sammen med min nåværende kjæreste har det blitt mer og mer kontakt med andre kvinner som er mødre. Jeg er ofte bare en passiv lytter når praten virkelig settes i gang, men jeg sitter og følger nøye med og lytter til samtalene med et smil i munnviken. Det er altså så mange setninger som kan feiltolkes når praten står på som fult, mulig at jeg tenker vel mye koffert men gøy er det uansett.

Det finnes liksom ingen grenser for hva man kan snakke om, jeg som blir sett på som litt prippen kjenner jeg rynker litt på nesen når de skal sammenligne fødsler. Det er litt som en konkurranse der det er om å gjøre å ha brukt kortest mulig til, hatt minst mulig epidural eller hvem som måtte sy flest sting etter fødselen. Jeg kan bli litt uvel av bare tanken, men respekten for alle kvinner som føder er så sterk at jeg bare hyller dem for å prate om det.

For det å føde er noe jeg virkelig setter utrolig høyt, jeg har så mye respekt for det dere kvinner må igjennom. Nå som jeg skal bli pappa selv for første gang er det også mer aktuelt enn noen gang her i huset dette med fødsler, jeg kjenner jeg gleder meg veldig til å få overvære en fødsel samtidig gleder jeg meg til å kunne skryte av antall sting hun eventuelt må ha.

Kjenner du deg igjen i disse samtale temaene?

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s