Mazurka på sengekanten

kjørr

På scenen står bandet og spiller de beste låter fra 70 og 80- tallet, hockey sveisene blafrer i den lille brisen som sniker seg innover mot bryggekanten. På dansegulvet står svigermor og forsøker så godt hun kan å følge takten, med noen lette steg til høyre og venstre mens hoftene forsøker å slenge seg på. Hun ser mot meg med et blikk selv Tom Jones hadde misunnet henne, hun kler så å si av meg med blikket mens hun synger med til sexbomb sexbomb, your my sexbomb.

Jeg sitter på min vanlige plass innerst på benken og ved min side sitter hennes mann Roar, jeg ser bort på henne mens jeg nikker forsiktig for å vite om det er meg hun ser på. Dette har alltid vært et problem for meg som sjeler, noen ganger har jeg trodd det var meg de smiler til eller meg de sier hei til, men så kommer det en solbrun gutt med six pack bak meg som de egentlig hilser på. Det er kleine situasjoner jeg helst vil unngå, selv om dette begynner å bli i kleineste laget dette også.

bandet

Men disse blikkene er ikke til å ta feil av, det er meg hun ser på og det er meg hun forsøker å sende søte vibber av sommeren til. Jeg må gjøre grep for å komme meg unna disse blikkene, hun nærmer seg stadig i en takt jeg aldri hadde klart å følge. Jeg ser rundt meg og bak meg er det kun et steingjerde som skiller meg fra det kalde vannet ved indre havn. Det er ikke mulig å komme seg unna og hun kommer stadig nærmere for hvert sekund som går.

Jeg forbereder meg på at jeg nå blir svigermors nattmat, men som et under sendt fra oven snur hun seg plutselig rundt og løper tilbake til dansegulvet. Bandet har satt i gang sin hyllest til Vikingarna og spiller av de herligste toner av «Gullbruna øgon» og «Blue Hawaii», jeg må helt ærlig si at jeg aldri har følt mer glede av å høre på Vikingarna. Men blikket av svigermor i øyekroken ga meg allikevel en blandet følelse.

rigmor.jpg

For etter tonene av Vikingarna satt hun i gang en merkelig form av twerk som fikk hele dansegulvet til å stoppe opp. Som det ble dannet en danse ring rundt henne satt hun fyr på hele festen, den allerede gode stemningen steg til et nytt nivå, alle gikk av skaftene og danset i samme takt som svigermor. Til og med jeg som satt på benken kjente rompa bevege seg i samme takt, nå var det virkelig fest på Skotta i Larvik.

Resten av kvelden ble en historie jeg sent vil glemme, men jeg kan med sikkerhet at dette ble en minnerik aften for Roar som fikk med seg dronningen hjem. Men etter tretten stråbærry dækkery spørs det om han fikk den opp, men stemningen var definitivt der for litt mazurka på sengekanten si.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s