Øyet som ser..

kkk

Hele familien spaserer igjennom de travle gatene i Oslo, rundt oss kan vi høre hyl og skrik fra barn og ungdom som jakter sine største idoler. Vi fortsetter ferden som om vi leker lang, lang rekke, med barna i midten som hopper og spretter for hvert steg vi tar. Barna har forventninger i øynene og gleden lyser ut av øynene deres, jeg og min kjære er mer forsiktige og kikker oss stadig litt nervøst over skulderen mens vi håper at alt skal gå bra.

Neste lørdag braker det nok en gang løs på Rådhusplassen i Oslo, tusenvis av forventningsfulle barn gleder seg til å oppleve sine største idoler fra scenen i det som er et av Norges største og mest spektakulære gratis arrangementer. Nok en gang vil plassen fylles til randen men det er en ting som vil være forskjellig fra tidligere år, det jeg snakker om er foreldrene som vil ta med seg barn og unge til showet, men denne gang med en viss frykt i blikket og med et par ekstra øyner i nakken.

rådhusplassen

For de siste ukers hendelser i Manchester og London viser at terroren rammer deg der du minst aner det, det spiller ingen rolle om du er barn eller voksen for terroren vil ramme deg like hardt uansett. Vi lever i et samfunn i Norge der vi er opptatte av at vi sammen skal skape et samfunn som ikke viser frykt, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg fremdeles vurderer å ta turen til arrangementet barnet har gledet seg til i flere uker og måneder.

For en ting er å ikke vise frykt men en annen ting er å være på vakt for potensielle farer, jeg liker ikke å innrømme det men jeg er oppriktig redd for hva som kan skje denne dagen. 100.000 mennesker som er på plass for å hylle det ypperste vi har av artister i landet, om lag 25 artister som er kommet for å vise fansen hvor mye de betyr for dem og ikke minst en haug av frivillige som er på plass for å gjøre folk trygge og gjennomføre et konsept som i årevis har vært en suksess.

Kanskje er det fordi jeg nå har ansvar for to små barn, kanskje er det fordi samfunnet oftere og oftere rammes av disse forferdelige handlingene og kanskje er det fordi jeg blir eldre at min frykt for dette er blitt større. Men så handler det igjen om å gi barna en opplevelse de har gledet seg til lenge, derfor har vi i utgangspunktet avgjort at vi skal reise inn på dette arrangementet. Jeg er overhodet ikke sikker på dette, men jeg har valgt og stole på at dette er et arrangement de har fullstendig kontroll på.

Jeg ønsker å høre hva andre barnefamilier og andre mennesker generelt tenker om dette? Kommer du/dere til å ta turen? Hilsen en bekymret stepappa.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s