Hjelp! vi skal ha tvillinger

tvillinger

Det å skulle bli pappa til et lite barn er et stolt øyeblikk i mitt liv, jeg både gleder meg og ser frem til tiden vi går i møte. Så når vi sitter på vår første ultralyd for å se til at alt er bra med barnet, så er ikke det første man tenker på at det kan være flere barn inne i den magen. Men Stepappahjerte er ikke kjent for å gjøre noe halvveis, heller ikke når det kommer til det å lage barn.

For når mor ligger avslappet på benken med gele utover magen i på vente av at ultralyd maskinen skal gjøre jobben sin, sitter jeg som førstegangsfødende veldig spent og med høye skuldre og venter på hva legen har å si. Så når han åpner med å si «Ja, ser man det» da kjenner jeg det går litt kaldt ned over ryggen, setningen i seg selv er på en måte positiv men også litt utydelig.

foreldre

«Her var det  ikke bare et lite barn» fortsetter han like blid, min første reaksjon var det at han ikke har sagt noe om at noe er galt så jeg kjente meg lykkelig over det. Men etter litt ettertanke så sier jeg litt uten å tenke meg om «Sa du to barn?», jeg kjente det gikk kaldt ned over ryggen på meg. Her skal jeg som aldri har hatt barn før plutselig få to barn i fanget på første forsøk.

Jeg er veldig glad i barn sånn generelt, men jeg har fått med meg det at å oppdra et barn byr på både våkenetter og lange dager med hyl og skrik. Det har jeg også forberedt meg på, men her skal jeg plutselig oppdra to barn på en og samme tid. Jeg ble sittende betenkt før han fortsatte undersøkenlsen og kom med opplysninger om at alt stod bra til med barna inne i magen.

hearts

Jeg så bort på mor som både så rolig og blid ut, jeg forsøkte å få et inntrykk av hva hun følte rundt dette og smilet visste med all tydelighet hva hun følte rundt dette. Jeg slo meg litt mer til ro med dette og klarte til slutt og innfinne meg med at det å oppdra to barn skulle bli en fin ting mellom meg og mor. Men så gikk alarmen inne på legekontoret, jeg tenkte at det ikke kunne omhandle oss da vi kun var på en ultralyd.

Lyden av den ulende alarmen sluttet ikke å kime, jeg kikket bort på legen for å se hans reaksjon på alarmen som begynte å bli litt plagsom i ørene mine. Legen bare satt der i akkurat samme posisjon og med det samme smilet, her var det ingenting som tydet på at det var noe galt med barna i magen tenkte jeg. Men det var da jeg innså at det var vekkerklokken min som ringte, det hele hadde kun vært en drøm.

For vi har ikke vært på ultralyd ennå, men mor har allikevel vært til kontroll å fått et lite bildet av det lille barnet. Det er kun et barn inne i magen og det barnet har det bra, men etter denne drømmen hadde jeg liksom vendt meg litt til tanken og gledet meg til å få tvillinger.

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s